60 χρόνια MINI: Το απόλυτο πάρτι γενεθλίων!

Στο φετινό International Mini Meeting, τα βλέμματα μαγνήτισαν το πρώτο κλασικό Mini, η έκδοση MINI 60 Years και το πλήρως ηλεκτρικό MINI Cooper SE

  • -
  • -

Τη συμπλήρωση 60 χρόνων ζωής γιορτάζει η MΙΝΙ και οι ιθύνοντες της μάρκας δεν θα μπορούσαν παρά να οργανώσουν ένα πάρτι γενεθλίων αντάξιο της ιστορίας της φίρμας, η οποία, στη μακροχρόνια ιστορία της, έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα της στην αυτοκίνηση.

Αυτό εκτυλίχθηκε στην πόλη της Νοτιοδυτικής Αγγλίας, Μπρίστολ, στο πλαίσιο του International Mini Meeting 2019 (IMM 2019), λειτουργώντας ως γέφυρα του παρελθόντος με το παρόν και μέλλον της μάρκας.

Σε μεγάλες ατραξιόν εξελίχθηκαν το πρώτο κλασικό Mini παραγωγής 1959, η επετειακή έκδοση MINI 60 Years και το MINI Cooper SE, το οποίο συνιστά τον «σημαιοφόρο» της φίρμας στην απολαυστική οδήγηση μηδενικών ρύπων που θα χαρακτηρίζει το μέλλον της αυτοκίνησης.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ MINI COOPER S COUNTRYMAN ALL4 AUTO

Το παρθενικό IMM διεξήχθη το 1978 από τους Γερμανούς φίλους του κλασικού Mini και από τότε έχει εξελιχθεί σε ετήσιο θεσμό για τους οπαδούς της φίρμας. Εκθέματα, ανταλλακτικά, αξεσουάρ, πλήθος live μουσικών εκδηλώσεων και διαγωνισμών συνθέτουν το εορταστικό πορτραίτο μιας διοργάνωσης, η οποία κάθε χρόνο πραγματώνεται σε διαφορετική ευρωπαϊκή χώρα.

Κάθε πέντε χρόνια, το International Mini Meeting επιστρέφει στη Βρετανία, τη γενέτειρά της μάρκας – όπως συνέβη και φέτος, στην επετειακή χρονιά με την εκδήλωση να κλιμακώνεται στο τέλος της συνάντησης με το μεγάλο Πάρτι Γενεθλίων.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗ MINI

Φέτος, με αφορμή την 60η επέτειο, η MINI ανατρέχει στο παρελθόν και ταυτόχρονα δίνει μια πρόγευση για τη νέα εποχή. Αποκορύφωμα των εορτασμών συνιστά η επετειακή έκδοση MINI 60 Years, η οποία διατίθεται εδώ και μερικούς μήνες φέροντας ξεχωριστή σχεδίαση, εκλεπτυσμένα στοιχεία εξοπλισμού και εξατομικευμένο στιλ. Επιπροσθέτως, η «αλλαγή σελίδας» θα αποτυπωθεί και στην εγκαινίαση της παραγωγής (τον προσεχή Νοέμβριο) του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού μοντέλου της μάρκας. Κατασκευασμένο στην Οξφόρδη, το ΜΙΝΙ Cooper SE θα αποδίδει 183 ίππους, με τη μπαταρίας υψηλής τάσης να τοποθετείται χαμηλά στο πάτωμα του οχήματος.

Σημειώνεται πως το εργοστάσιο της MINI στην Οξφόρδη ήταν και το σημείο εκκίνησης για το εντυπωσιακό κομβόι οχημάτων που σήμανε την έναρξη του IMM 2019 στο Μπρίστολ, με επικεφαλής της παρέλασης το πρώτο κλασικό Mini της ιστορίας. «Συντροφιά» του κράτησαν μοναδικά οχήματα από κάθε έτος παραγωγής, ενώ την πομπή έκλεινε το επετειακό MINI 60 Years.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...