Είναι γεγονός: Το πρώτο ηλεκτρικό από την ΜΙΝΙ (vid)

Με ηλεκτρικό μοτέρ 184 ίππων και αυτονομία έως 270 km

  • -
  • -

Σε εκδήλωση στο Ρότερνταμ, η ΜΙΝΙ παρουσίασε το Cooper SE, το πρώτο μαζικής παραγωγής αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της βρετανικής μάρκας. Θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της ΜΙΝΙ στην Οξφόρδη, δίπλα στα συμβατικά μοντέλα.

Οπτικά, πέρα από ορισμένες λεπτομέρειες (όπως η κλειστή μάσκα και τα σημεία σε κίτρινη απόχρωση στο αμάξωμα), το ΜΙΝΙ Electric δεν διαφέρει από το τρίθυρο Cooper. Βέβαια τα κοινά σημεία σταματούν κάπου εκεί, καθώς η τεχνολογία που ενσωματώνει είναι διαφορετική.

Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 184 ίππους και 270 Nm ροπής. Λαμβάνει ενέργεια από μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 32,6 kWh, οι οποίες έχουν τοποθετηθεί στο πάτωμα του ΜΙΝΙ και δεν επηρεάζουν το χώρο αποσκευών (211 έως 731 lt). Προκειμένου να υπάρχει ασφαλής απόσταση των μπαταριών από το έδαφος, το αμάξωμα βρίσκεται κατά 18 mm ψηλότερα απ’ό,τι στις συμβατικές εκδόσεις.

Οι μπαταρίες φορτίζονται σε απλή οικιακή παροχή, σε wallbox ή σε δημόσιους ταχυφορτιστές. Η αυτονομία που εξασφαλίζουν με μία φόρτιση κυμαίνεται από 235 έως 270 km, ανάλογα με τις συνθήκες και το οδηγικό στιλ.

Η φιλικότητα προς το περιβάλλον συνοδεύεται από τη γνώριμη για ένα ΜΙΝΙ σπορ οδική συμπεριφορά, καθώς και αξιόλογες επιδόσεις, παρά το αυξημένο βάρος κατά 145 kg: τα 100 km/h έρχονται από στάση σε 7,3 sec. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 150 km/h, προκειμένου να μην υποχωρεί η αυτονομία.

Το ηλεκτρικό ΜΙΝΙ έχει τέσσερα προγράμματα οδήγησης, για έμφαση στην εξοικονόμηση ενέργειας ή τις επιδόσεις: το MID, το GREEN, το GREEN+ και το SPORT. Όπως ισχύει στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ο οδηγός μπορεί να χρησιμοποιεί μέσα στην πόλη μόνο το πεντάλ του γκαζιού, καθώς όταν σηκώσει το πόδι του το αυτοκίνητο φρενάρει από μόνο του.



ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...