Volkswagen: Ξεκίνησε η εγκατάσταση σταθμών φόρτισης για ηλεκτρικά

Η γερμανική μάρκα κάνει τη ζωή των εργαζομένων της στη Γερμανία ευκολότερη

  • -
  • -

Τον περασμένο Ιούνιο, η Volkswagen εξήγγειλε την εγκατάσταση 36.000 φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων, με το ύψος της επένδυσης ν’ ανέρχεται σε 250 εκ. ευρώ.

Παράλληλα, στην ατζέντα της μάρκας βρισκόταν και η τοποθέτηση μιας σημαντικής μερίδας στις εγκαταστάσεις της επί γερμανικού εδάφους. Πρόκειται για 4.000 μονάδες, οι οποίες θα έχουν τοποθετηθεί μέχρι το 2025.

Η Volkswagen φαίνεται πως επιθυμεί να μη χάσει χρόνο και, όπως ανακοίνωσε, ήδη έχει εκκινήσει τις εργασίες για την υλοποίηση του μεγαλεπήβολου σχεδίου της. Συγκεκριμένα, 60 σημεία φόρτισης τοποθετήθηκαν στις εγκαταστάσεις της μάρκας για τους υπαλλήλους της στο Μπράουνβαϊγκ, με τον δήμαρχο της πόλης, Ulrich Markurth, να πραγματοποιεί τα εγκαίνια.

Μάλιστα, εξετάστηκε και η λειτουργικότητα των σταθμών, μέσω της φόρτισης του αμιγώς ηλεκτρικού ID.3 το οποίο στην προσεχή Έκθεση της Φρανκφούρτης θα αποβάλει την καμουφλαρισμένη στολή του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η VOLKSWAGEN ΑΠΟΚΤΑ ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ

«Η επάρκεια σημείων φόρτισης στους χώρους εργασίας συνιστά βασικό “όπλο” στην ηλεκτρική… επίθεση που πραγματοποιούμε. Οι υπάλληλοί μας θα μπορούν να φορτίζουν με άνεση και ιδιαίτερα εύκολα τα ηλεκτρικά οχήματά τους όταν βρίσκονται στη δουλειά. Δείχνουμε πώς μπορεί να επιτευχθεί η σταδιακή μετάβαση στην ηλεκτρική κινητικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Thomas Ulbrich, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen και διευθυντής του τμήματος ηλεκτροκίνησης.

Επιπροσθέτως, η Volkswagen έχει στόχο την τοποθέτηση φορτιστών σε κάθε σημείο που είναι ιδανικό για ανεφοδιασμό του αυτοκινήτου: Στο σπίτι, στο χώρο εργασίας, σε δημόσιους χώρους και σε αυτοκινητοδρόμους. Η φόρτιση στη δουλεία, μάλιστα, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς αποτελεί μια βασική εναλλακτική για όσους αδυνατούν στην κατοικία τους. Σύμφωνα, άλλωστε, με τις εκτιμήσεις της μάρκας, στο μέλλον, το 20% της συνολικής φόρτισης θα διενεργείται στον χώρο εργασίας.

Σημειώνεται, τέλος, πως οι σταθμοί φόρτισης συνιστούν μια ιδιαίτερα ελκυστική επιλογή για τις εταιρείες, καθώς αφενός η εγκατάστασή τους είναι εύκολη και αφετέρου «λύνει τα χέρια» των εργαζομένων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...