Η Volkswagen αποκτά νέο λογότυπο!

Η μάρκα θα μεταβεί σε ένα νέο καθεστώς όπου οι πελάτες θα συνιστούν τη βασική προτεραιότητα

  • -
  • -

Δυναμική αναμένεται να είναι η παρουσία της Volkswagen στην προσεχή Έκθεση της Φρανκφούρτης. Αυτό διότι, εκτός από το αμιγώς ηλεκτρικό ID.3, η μάρκα θα δώσει στο φως της δημοσιότητας το νέο της λογότυπο, καθώς και το νέο brand design της (δομή, οργάνωση) που θα διέπει το εσωτερικό της.

Πρόκειται για φαραωνικές αλλαγές στους κόλπους της μάρκας, οι οποίες, ωστόσο, είναι ξεκάθαρο πως δεν θα αλλοιώσουν τη φιλοσοφία της. Για το σκοπό αυτό υιοθετεί το μότο “Νέα Volkswagen” (New Volkswagen) πρεσβεύοντας πως περνάει σε μία νέα εποχή, η οποία θα μετριάζει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.

Η αλλαγή σελίδας, θα επικεντρώνεται σε έναν πιο «πελατοκεντρικό» τρόπο λειτουργίας, όπου οι φίλοι της μάρκας θα απολαμβάνουν πρωτοποριακές ψηφιακές υπηρεσίες και θα συνιστούν το επίκεντρο της προσοχής.

«Το νέο brand design αντανακλά ένα τύπο κινητικότητας, ο οποίος θα αποτελεί μέρος της ζωής των ανθρώπων. Η Volkswagen πάντα κατείχε ηγετικό ρόλο σε ανάλογες προσπάθειες. Στη νέα εποχή κινητικότητας το μότο είναι “digital first”, χωρίς κανένα φίλτρο», δήλωσε ο Επικεφαλής Σχεδιασμού της μάρκας, Klaus Bischoff.

«Θέλουμε να γίνουμε πιο “ανθρώπινοι” και “ζωντανοί”, να αφουγκραστούμε σε μεγαλύτερο βαθμό την οπτική των πελατών και να αφηγηθούμε αυθεντικές ιστορίες», επισήμανε ο Επικεφαλής του Τμήματος Marketing, Jochen Sengpiehl, εξαγγέλλοντας πως κεντρικό σημείο ενδιαφέροντος της Volkswagen θα είναι λιγότερο τα αυτοκίνητα και περισσότερο οι ζωές των ανθρώπων.

Όσον αφορά το νέο σήμα (λογότυπο) θα γίνει πιο μοντέρνο, απλούστερο και πιο “καθαρό”. Μέσω προσεκτικών τροποποιήσεων θα καταστεί πιο ευέλικτο για τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής και πιο αναγνωρίσιμο στα ψηφιακά μέσα.

Επιπροσθέτως, η μάρκα για πρώτη φορά θα αποκτήσει ένα ηχητικό logo, το οποίο θα αντικαταστήσει την υπάρχουσα "ιδρυτική διακήρυξη", ενώ στο μέλλον θα υπάρχει και μία γυναικεία φωνή.

Όσον αφορά, τέλος, το ID.3, υπενθυμίζεται πως θα διατίθεται σε τρεις εκδόσεις μπαταριών, με αντίστοιχη αυτονομία 330, 420 και 550 km και φιλοδοξεί να κατακτήσει την ευρωπαϊκή αγορά χάρη και στην προσιτή – για τα δεδομένα της κατηγορίας – τιμή του. Η βασική έκδοση θα κοστίζει στη Γερμανία κάτω από 30.000 ευρώ, ενώ η έκδοση 1st με αυτονομία 420 km λιγότερο από 40.000 ευρώ.


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...