Δεκάδες χιλιάδες φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων από τη Volkswagen! (video)

Το ύψος της επένδυσης θα αγγίξει τα 250 εκατ. ευρώ

  • -
  • -

Ένα μεγάλο βήμα προς την προώθηση της ηλεκτρικής κινητικότητας πραγματοποιεί ο Όμιλος Volkswagen μέσω ενεργειών για την εγκατάσταση 36.000 φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων. Όσον αφορά το ύψος της επένδυσης, αυτό θα φτάσει τα 250 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του γερμανικού ομίλου, μέχρι το 2025 θα έχει εγκατασταθεί το σύνολο των φορτιστών, ενώ σχεδόν το 1/3 αυτών (11.000) θα κατασκευαστούν από την μάρκα Volkswagen. Επιπροσθέτως, βάσει εκτιμήσεών της, το 70% της διαδικασίας φόρτισης των οχημάτων θα διενεργείται στο σπίτι και στη δουλειά, και ως εκ τούτου δρομολογείται η τοποθέτηση 4.000 μονάδων στις εγκαταστάσεις της φίρμας επί γερμανικού εδάφους. Επίσης, ένα σύνολο 3.000 φορτιστών θα τοποθετηθεί σε αντιπροσωπείες της φίρμας που εδρεύουν σε μεγαλουπόλεις.

Θεμελιώδη ρόλο στην υλοποίηση του μεγαλεπήβολου στόχου θα διαδραματίσει η εταιρεία υποδομών φόρτισης “Elli” (Electric Life), η οποία βρίσκεται στους κόλπους του ομίλου VW και θα επιτρέψει τη διείσδυση της φίρμας σε ιδιαίτερα προσοδοφόρους επιχειρηματικούς τομείς που συνδέονται με τις υπηρεσίες φόρτισης.

«Η φόρτιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα μετατραπεί σε μια εξίσου εύκολη και συνηθισμένη διαδικασία με εκείνη της φόρτισης ενός smartphone. Ως εκ τούτου χρειαζόμαστε πολλούς περισσότερους σταθμούς φόρτισης σε δημοσίους χώρους, καθώς και απλούς κανόνες για την εγκατάσταση ιδιωτικών Wallboxes», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Thomas Ulbrich, Μέλος της Επιτροπής Management, στο τμήμα του E-Mobility της μάρκας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: "ΛΑΤΡΕΙΑ" ΓΙΑ ΤΟ VOLKSWAGEN ID.3... ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ

Επιπροσθέτως, η μάρκα θα λανσάρει και την υπηρεσία “We Charge”, (Φορτίζουμε), η οποία, στο μέλλον, θα παρέχει στους πελάτες πρόσβαση σε περισσότερα από 100.000 σημεία φόρτισης, με τον αριθμό αυτών ν’ αναμένεται ν’ αυξηθεί σε 150.000.

Ψηλά στην ατζέντα της εταιρείας βρίσκεται και η σύναψη συνεργασιών με αλυσίδες λιανικής, κάτι που θα καταστήσει δυνατή τη φόρτιση των οχημάτων των πελατών της ταυτόχρονα με την πραγματοποίηση των αγορών τους.

Οι παραπάνω ενέργειες, βέβαια, δεν «σκάνε» σαν κεραυνός εν αιθρία, καθώς η Volkswagen έχει ήδη προλειάνει το έδαφος για την απρόσκοπτη φόρτιση των οχημάτων κατά τη διάνυση μεγάλων αποστάσεων. Το επερχόμενο ηλεκτρικό μοντέλο ID.3, φερειπείν –όπως και όλη η οικογένεια ID- έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να φορτίζεται ταχύτατα.

Σημαιώνεται δε πως αδιαπραγμάτευτος στόχος της γερμανικής κυβέρνησης είναι η τοποθέτηση τουλάχιστον 100.000 επιπλέον σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, μέχρι το 2020.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...