Πωλητήριο στη μοναδική Pagani Zonda Aether για… εκατομμύρια ευρώ!

Τροφοδοτείται από έναν V12 κινητήρα των 7,3 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 760 άλογα

  • -
  • -

Είκοσι χρόνια ζωής μετράει η Pagani Zonda, με το πρώτο αντίτυπο να φέρει την ονομασία “C12” και να κάνει το ντεμπούτο του το 1999 στην έκθεση της Γενεύης, φορώντας έναν βενζινοκινητήρα V12 της Mercedes-Benz AMG. Από τότε την γραμμή της παραγωγής έχουν περάσει δεκάδες εκδόσεις οι οποίες «στόλισαν» τα γκαράζ δισεκατομμυριούχων.

Πριν ένα χρόνο, η Pagani έδωσε σάρκα και οστά σε μία ακόμη one-off Zonda, που ακούει στο όνομα “Aether” και διακρίνεται για το γεγονός πως απουσιάζει η οροφή (κοινώς κάμπριο). Τροφοδοτείται από έναν V12 κινητήρα των 7,3 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 760 άλογα και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Στο εξωτερικό το βλέμμα μαγνητίζει το «πάντρεμα» ματ και γυαλιστερών επιφανειών, οι κόκκινες γραμμές που διαπερνούν το καπό και τα πλευρά του hypercar, καθώς και μια σειρά άλλων λεπτομερειών που το καθιστούν πόλο έλξης για δεκάδες ενδιαφερόμενους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: PAGANI ZONDA R TΡΑΚΑΡΕ... ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ!

Όσοι θα ήθελαν να το κάνουν δικό τους δεν πρέπει να αποθαρρυνθούν από το γεγονός πως πρόκειται για one-off μοντέλο, καθώς ο ιδιοκτήτης του αποφάσισε να του βάλει πωλητήριο.

O γνωστός οίκος δημοπρασιών RM Sotherby’s ανέλαβε τη δημοπράτησή του, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Άμπου Ντάμπι μετά το πέρας του αγώνα της Formula 1, στις 30 Νοεμβρίου.

Βέβαια, η επιθυμία για την απόκτησή του δεν είναι από μόνη της αρκετή, μιας και πρέπει να συνοδευτεί και από το ανάλογο… πορτοφόλι. Αυτό διότι, η τελική τιμή της Pagani Zonda Aether αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 4.000.000 ευρώ (4,5 εκ. δολάρια) και 5.000.000 ευρώ (5.5 εκ. δολάρια).

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...