Το ηλεκτρικό βαν της Volkswagen και στην Ελλάδα

Οι τιμές και οι χρόνοι παράδοσης του e-Crafter θα ανακοινωθούν το Σεπτέμβριο

  • -
  • -

Η ηλεκτροκίνηση περνά και στην κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων. Η Kosmocar-Volkswagen ανακοίνωσε ότι άρχισε η παραγωγή του e-Crafter για την ελληνική αγορά. Με ηλεκτρικό μοτέρ 136 ίππων και αυτονομία 173 km είναι η εναλλακτική πρόταση για τα μεγάλα βαν που κάνουν δρομολόγια εντός πόλεων.

Το e-Crafter εξελίχθηκε παράλληλα με τις συμβατικές εκδόσεις με πετρελαιοκινητήρες Euro 6. Αυτό εξασφάλισε ότι το e-Crafter είχε σχεδιαστεί εξ αρχής ώστε να έχει βέλτιστα τοποθετημένο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Η τοποθέτηση της μπαταρίας ιόντων λιθίου στο κάτω μέρος του οχήματος εξασφαλίζει έναν μεγάλα χώρο φόρτωσης, όγκου 10,7 τ.μ. και ύψους 2.59 μέτρων. Το ίδιο ισχύει και για άλλες σημαντικές διαστάσεις, όπως το πλάτος (1.380 χλστ.) και το ύψος του διαμερίσματος φόρτωσης (1.861 χλστ.). Το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο φτάνει τα 970 κιλά, ανάλογα με την διαμόρφωση της παραγγελίας του πελάτη.

ΣΤΗ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ Η ΕΚΔΟΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ VOLKSWAGEN ID.3

Ο ηλεκτροκινητήρας του e-Crafter είναι ενσωματωμένος στο εμπρός μέρος. Αποδίδει 136 ίππους (100 kW) και ροπή 290 Nm. Η ισχύς μεταφέρεται στους μπροστινούς τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου μονής σχέσης, σχεδιασμένου για επαγγελματικά οχήματα.

Το e-Crafter προσφέρει μεγάλη ευκολία όσον αφορά στη φόρτιση. Σε σταθμό φόρτισης συνεχούς  ρεύματος με ισχύ 40 kW, η μπαταρία του φτάνει στο 80% της χωρητικότητά της εντός 45 λεπτών, ενώ σε φορτιστή εναλλασσόμενου ρεύματος, ισχύος 7,2 kW, φορτίζεται στο 100% εντός 5 ωρών και 20 λεπτών.

Όπως όλα τα Crafter, έτσι και το πλαίσιο του νέου μοντέλου κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Volkswagen στη Września (Πολωνία). Η τελική συναρμολόγηση των ηλεκτρικών εξαρτημάτων πραγματοποιείται στο βασικό εργοστάσιο, στο Ανόβερο. Η Κosmocar-Volkswagen Επαγγελματικά θα ανακοινώσει τιμές, διαθεσιμότητα καθώς και εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης νέων παραγγελιών στις αρχές Σεπτεμβρίου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...