Volkswagen ID.R: Ρεκόρ ενεργειακής απόδοσης στην "Πράσινη Κόλαση"

Το ηλεκτρικό αγωνιστικό χρησιμοποίησε μόλις το ¼ της αποθηκευμένης ενέργειας

  • -
  • -

Στις 3 Ιουνίου του 2019, το Volkswagen ID.R έγραψε ιστορία στην «Πράσινη Κόλαση», καθώς με χρόνο 6:05.336 αναδείχθηκε το γρηγορότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Από εκείνη τη Δευτέρα, ωστόσο, το αγωνιστικό της γερμανικής μάρκας δεν θα έχει να «θυμάται» μόνο τη σβελτάδα του αλλά και την ενεργειακή του απόδοση. Αυτό διότι «γύρισε» την πίστα του Nurburgring με μέση ταχύτητα 204,96, καταναλώνοντας μόλις 24,7 kWh.

Αυτό σημαίνει πως το ID.R δεν είναι απλά ταχύτερο από ένα GT3 sportcar. Aξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως προκειμένου να ολοκληρώσει τον γύρο της «Πράσινης Κόλασης» δεν απαιτήθηκε περισσότερη ενέργεια από το ¼ που ήταν αποθηκευμένη στις μπαταρίες του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΤΟ ID.R ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΡΕΚΟΡ... ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ!

Προκειμένου να αξιοποιηθεί στο έπακρο η αποθηκευμένη ενέργεια στις μπαταρίες ιόντων λιθίου, ο Dumas είχε στη διάθεσή του έναν χειροκίνητο σύστημα μείωσης οπισθέλκουσας (DRS), παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιείται στη Formula 1. Ενώ είχε τη δυνατότητα να επιστρατεύσει τη μέγιστη κάθετη δύναμη, την οποία παράγει η «δίμετρη» πίσω αεροτομή, το DRS μείωσε την αεροδυναμική αντίσταση του ID.R σε 23 σημεία της πίστας – στα σημεία επιτάχυνσης και στις ευθείες.

Με αυτό τον τρόπο τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ, στον μπροστινό και πίσω άξονα κατέστησαν δυνατή την αποτελεσματική χρήση της αποθηκευμένης ενέργειας. Κατά τη διάρκεια του γύρου, το DRS ήταν «ανοιχτό» συνολικά επί 88,82 δευτερόλεπτα.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...