Τέχνη με τα σκουπίδια μας

Διαγωνισμός μαθητών για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

  • -
  • -

Mε αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, προτείνουν τη διοργάνωση της δράσης με τίτλο «Τέχνη με τα σκουπίδια μας». Η συγκεκριμένη δράση στοχεύει στη δραστηριοποίηση των μαθητών με δημιουργικό τρόπο στο θέμα του περιβάλλοντος και ειδικότερα στη διαχείριση των σκουπιδιών, ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που απειλεί τη φύση.

Με την προτεινόμενη δράση, καλούνται οι μαθητές της Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξης του Δημοτικού και των τριών τάξεων του Γυμνασίου να αξιοποιήσουν τα «σκουπίδια», δημιουργώντας με αυτά διάφορα έργα όπως γλυπτά, κολάζ, συνθέσεις κ.α., προβάλλοντας τη λογική: «δεν σπαταλάμε, δεν πετάμε, εξοικονομούμε, επαναχρησιμοποιούμε».

Τα 50 καλύτερα έργα από όλη τη χώρα θα εκτεθούν στο Μουσείο Μπενάκη, στο πλαίσιο της έκθεσης «AAO  PROJECT», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Τα 10 καλύτερα από αυτά θα παρουσιαστούν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα τοποθετηθούν σε δημόσια κτήρια και χώρους. Τέλος, περί τα μέσα Μαΐου, τηλεοπτικά συνεργία της ΝΕΤ και της ΕΤ3 θα καλύψουν περιοχές της Ελλάδας και θα κινηματογραφήσουν έργα μαθητών από διάφορα σχολεία. Το υλικό αυτό θα προβληθεί στις 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...