To Stinger GT "ανεβαίνει" στους 428 ίππους (vid)

Δημιουργήθηκε από την Kia Βρετανίας για να… βρυχάται στην πίστα

  • -
  • -

Μην περιμένετε να δείτε στις εκθέσεις της Kia το Stinger GT 420. Αποτελεί μία one-off δημιουργία από μηχανικούς της Kia Motors Μ. Βρετανίας, με βοήθεια από το Τεχνικό Κέντρο της Hyundai Motor Europe Technical Centre στο Russelsheim της Γερμανίας. Πρόκειται για δημοσιογραφικό αυτοκίνητο, το οποίο – αφού έκανε το «γύρο» του σε όλα τα μέσα του ειδικού Τύπου στη Μ. Βρετανία – έγινε αντικείμενο του φιλόδοξου project.

Πιο ισχυρό, πιο ελαφρύ και πιο σφιχτό, το Stinger μετατρέπεται σε αγωνιστικό αυτοκίνητο για την πίστα. Ο 3.3 V6 της έκδοσης GT δέχθηκε «πουσάρισμα», με αποτέλεσμα η μέγιστη ισχύς του να ανέβει από τους 370 στους 428 ίππους και η ροπή από τα 510 στα 560 Nm. Επεμβάσεις έγιναν επίσης στο σύστημα καύσης του κινητήρα, στο φίλτρο αέρα, στο σύστημα εξάτμισης, στην ψύξη του αυτόματου κιβωτίου.

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ KIA CEED GT ME TOYΣ 204 ΙΠΠΟΥΣ

Το Kia Stinger GT 420 δεν είναι όμως μόνο πιο δυνατό, είναι και ελαφρύτερο κατά 150 κιλά. Από το εσωτερικό του αυτοκινήτου αφαιρέθηκαν τα καθίσματα, οι αερόσακοι, το ηχοσύστημα, οι επενδύσεις κ.α. Επίσης η ηλιοροφή αντικαταστάθηκε από ατσάλινο τμήμα, απομακρύνθηκαν οι αισθητήρες παρκαρίσματος, το κάλυμμα του κινητήρα και αρκετά ακόμη τμήματα. Τοποθετήθηκαν βέβαια αγωνιστικά καθίσματα, roll cage και σύστημα πυρόσβεσης.

Το αυτοκίνητο πίστας πατά σε ελαστικά Pirelli Trofeo R, διαστάσεων 235/35/R19 μπροστά και 265/30/R19 πίσω. Τα εμπρός δισκόφρενα αντικαταστάθηκαν από αγωνιστικά με 6πίστονες δαγκάνες της Brembo, ενώ τα πίσω διατηρήθηκαν από το Stinger GT παραγωγής. Επίσης τοποθετήθηκαν πιο σφιχτά ελατήρια και νέες αντιστρεπτικές ράβδοι.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...