Δίπλωμα οδήγησης: Προσωρινή επιστροφή του εκπαιδευτή στο όχημα

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, οι εξετάσεις υπό την εποπτεία καμερών θα διενεργηθούν όταν το υπουργείο είναι έτοιμο

  • -
  • -

Λύση στα προβλήματα που έχουν ανακύψει ελέω του νέου συστήματος έκδοσης διπλωμάτων οδήγησης θέλει να δώσει η νέα κυβέρνηση, κάτι που επιχειρεί να πετύχει μέσω της επαναφοράς του παλαιού καθεστώτος έκδοσης διπλωμάτων οδήγησης, για τουλάχιστον έξι μήνες. Αυτό σημαίνει πως κατά τη διενέργεια των εξετάσεων οδήγησης ο εκπαιδευτής ξαναπαίρνει, προσωρινά, τη θέση του στο όχημα.

Όπως δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα ενσωματωθεί σ’ ένα από τα νομοσχέδια της κυβέρνησης τα οποία θα κατατεθούν το επόμενο διάστημα στη Βουλή.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», o υφυπουργός αναφέρθηκε στις καθυστερήσεις στην έκδοση 100.000 διπλωμάτων, οι οποίες έχουν επέλθει από το νέο νόμο που εφαρμόζεται από το φθινόπωρο. Ως εκ τούτου, όπως σημείωσε, η επαναεφαρμογή του νόμου που προβλέπει τη διαδικασία έκδοσης διπλωμάτων υπό την εποπτεία καμερών θα διενεργηθεί μόλις το υπουργείο είναι έτοιμο.

Επιπροσθέτως, ανήγγειλε την αλλαγή της διοίκησης του ΟΑΣΘ, «είτε ο κ. Παπάς είναι Θεσσαλονίκη, είτε όχι», προσθέτοντας πως έχει λάβει επιστολή, με αποστολέα τον Στέλιο Παπά, όπου αναφερόντουσαν διάφορα θέματα που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός. «Ουσιαστικά υπέβαλε έμμεσα την παραίτησή του και μας ενημέρωνε ότι θα λείψει για λίγες μέρες από τη Θεσσαλονίκη», συμπλήρωσε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Τέλος, δεν δίστασε να "καταγγείλει" πως ποτέ δεν αποδόθηκε από τα αρμόδια υπουργεία στους συγκοινωνιακούς οργανισμούς το κονδύλι για τη δωρεάν μετακίνηση ανέργων και άλλων κατηγοριών πολιτών που κινούνται δωρεάν ή με μειωμένο εισιτήριο.

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...