Αυτόνομο λεωφορείο τραυμάτισε γυναίκα στην Αυστρία

Μέχρι να εξακριβωθούν τα αίτια, οι δοκιμές των αυτόνομων λεωφορείων αναβάλλονται

  • -
  • -

Στην επένδυση υπέρογκων ποσών προχωρούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες ανά τον κόσμο, με φόντο την ανάπτυξη τεχνολογιών που θα καταστήσουν τα αυτόνομα οχήματα απτή πραγματικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό διενεργούνται μια σειρά πιλοτικών δοκιμών, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα μικρά αυτόνομα λεωφορεία “Navya SAS” που κυκλοφορούν στην Αυστρία.

Το πρόγραμμα δοκιμών, ωστόσο, στη χώρα της Κεντρικής Ευρώπης «πάγωσε» προσωρινά, λόγω ενός απρόοπτου περιστατικού: Ένα εκ των λεωφορείων, στη Βιέννη, παρέσυρε μία πεζή –ηλικίας 30 ετών- η οποία δεν υπέστη ευτυχώς κάποιο σοβαρό τραυματισμό.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η ταχύτητα του οχήματος δεν ξεπερνούσε τα 12 km/h. Ως εκ τούτου εγείρονται πολλά ερωτήματα αναφορικά με τις αιτίες που απέτρεψαν την ανίχνευση της γυναίκας από τους αισθητήρες του λεωφορείου.

Περισσότερες λεπτομέρειες αναζητούν οι τοπικές αρχές, ενώ στη διεξαγωγή ερευνών έχει προχωρήσει και η εταιρεία κατασκευής των λεωφορείων: «Παρ ‘ όλο που δεν υπήρξε κάποιος σοβαρός τραυματισμός, ερευνούμε όσα έγιναν προκειμένου να ρίξουμε φως. Επομένως, μέχρι να αντλήσουμε περαιτέρω πληροφορίες, τα λεωφορεία θα μείνουν στα “γκαράζ”», δήλωσε άνθρωπος της Navya.

Σημειωτεόν πως κατά τη διενέργεια του πιλοτικού προγράμματος, πίσω από το τιμόνι κάθε οχήματος υπήρχε ένας επαγγελματίας οδηγός, ο οποίος θα δρούσε εφόσον κάτι απέκλινε από τον προγραμματισμό. Στο εν λόγω συμβάν, ωστόσο, ο οδηγός δεν επιχείρησε να λάβει δράση.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...