Οι εργαζόμενοι ανά ευρωπαϊκή χώρα στην παραγωγή αυτοκινήτων

Γνωρίζατε ότι υπάρχουν ανάλογες θέσεις εργασίας και στην Ελλάδα;

  • -
  • -

Περισσότεροι από 2,6 εκατ. εργαζόμενοι απασχολούνται στην παραγωγή αυτοκινήτων και εξαρτημάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που αναδημοσιεύει ο ACEA (Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων). Το στατιστικό στοιχείο αφορά το 2017 και αντιστοιχεί σε άνω του 8% από όσους εργάζονται στον τομέα της βιομηχανικής παραγωγής.

Οι συγκεκριμένες θέσεις εργασίας θεωρούνται άμεσες και σε αυτές δεν περιλαμβάνονται όσοι π.χ. απασχολούνται σε εταιρείες ελαστικών ή συστημάτων κλιματισμού για αυτοκίνητα. Πέρα όμως από όσους εργάζονται σε γραμμή παραγωγής αυτοκινήτων ή κινητήρων (τέτοια εργοστάσια δεν υπάρχουν πλέον στη χώρα μας), υπολογίζονται και όσοι ασχολούνται με την κατασκευή αμαξωμάτων, τρέιλερ φορτηγών, μερών και εξαρτημάτων.

Έτσι λοιπόν η λίστα περιλαμβάνει και 1.928 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, η οποία βρίσκεται πάνω μόνο από την Κύπρο (85 θέσεις εργασίας) και τη Δανία (1.317).

Στην κορυφή και με διαφορά είναι η Γερμανία (869.118 θέσεις εργασίας), με τη Γαλλία στη 2η θέση (223.000) και την Πολωνία στην 3η (202.858).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...