Υβριδικά βαν: Το μεγάλο όπλο κατά της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Ένας στόλος 20 Ford Transit Custom Plug-in Hybrid βαν κάλυψε 240.000 km καταδεικνύοντας τον καθοριστικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν τα υβριδικά στην προστασία του περιβάλλοντος

  • -
  • -

Ολοένα και πιο αυστηροί γίνονται οι στόχοι για τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, με τη Ford να υιοθετεί μια σειρά μέτρων για την επίτευξή τους.

Τρεις μήνες, λοιπόν, μετά την καθιέρωση της Ζώνης Εξαιρετικά Χαμηλών Εκπομπών (ULEZ), στο Λονδίνο, μία νέα έρευνα μονοετούς διάρκειας της Ford, επί της αγγλικής πρωτεύουσας, αποκαλύπτει τις προοπτικές που ξεδιπλώνονται για την βελτίωση της ποιότητας του αέρα στις πόλεις μέσω της χρήσης των υβριδικών βαν.

Στην έρευνα –επενδύθηκαν 4,7 εκ. λίρες από το Advanced Propulsion Centre που χρηματοδοτεί η βρετανική κυβέρνηση- συμμετείχαν 20 Ford Transit Custom Plug-In Hybrid βαν, τα οποία κάλυψαν 240.000 km σε διάστημα 12 μηνών.

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ FORD FOCUS ST-LINE 1.5 ECOBOOST 150 PS


Στόχος ήταν η άντληση στοιχείων για την αποδοτικότητα των υβριδικών στη διεκπεραίωση των καθημερινών δραστηριοτήτων μιας σειράς επιχειρήσεων. Πρόκειται για τις Addison Lee Group, Autoglass, British Gas, Clancy Plant, DPD, Heathrow Airport, Interserve, Mears Group, the Metropolitan Police, Morrison Utility Services, RNLI, Royal Mail, Speedy Hire, Sky, Transport for London και Vodafone.

Ειδικότερα, οι συμμετέχουσες εταιρείες ενέταξαν στον στόλο τους τα 20 Ford Transit Custom Plug-In Hybrid van, καλύπτοντας το 75% της απόστασης στο Κεντρικό Λονδίνο και το 49% στην περιοχή του Μείζονος Λονδίνου με τη χρήση αμιγούς ηλεκτροκίνησης, κάτι που επιβεβαιώνει πως τα υβριδικά βαν μπορούν να συμβάλλουν σε ένα «πράσινο» μέλλον.

Τα πλεονεκτήματα των υβριδικών υπερτονίζονται, εφόσον ληφθεί υπόψη πως τα επαγγελματικά που επιχειρούν στο Λονδίνο εκτελούν 280.000 διαδρομές κατά τη διάρκεια μιας τυπικής εργάσιμης ημέρας, διανύοντας συνολικά 13 εκ. km.

Με φόντο τη μείωση των εκπομπών ρύπων, η Ford έχει εφαρμόσει πολλά από τα ευρήματα στα πρωτότυπα οχήματά της, αποσκοπώντας στη βελτιστοποίηση της έκδοσης παραγωγής του Transit Custom Plug-In Hybrid που θα αρχίσει να πωλείται στα τέλη του 2019.

Στο μικροσκόπιο της μπλε οβάλ μάρκας θα βρεθούν και άλλα μοντέλα, όπως το Transit Custom Plug-In Hybrid van και το όχημα μεταφοράς προσωπικού του Tourneo Custom Plug-In Hybrid, μέσω ενός νέου κύκλου δοκιμών που θα διενεργηθούν σε Κολωνία και Βαλένθια.

Στόχος είναι η επίτευξη αυτονομίας 50km με κίνηση με μηδενικούς ρύπους. χρησιμοποιώντας ως range extender έναν βενζινοκινητήρα 1.0 EcoBoost. Με τον τρόπο αυτό, η συνολική αυτονομία θα φτάνει τα 500 km μετριάζοντας έτσι το άγχος των οδηγών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...