“Τετ-α-τετ” της Aston Martin Rapid E με το πρωτότυπο Lagonda Vision

Οι δύο «σημαιοφόροι» της υπερπολυτελούς Aston Martin Lagonda παίρνουν… θέση μάχης σε έκθεση του Λονδίνου

  • -
  • -

Δυναμικό μπάσιμο στην ηλεκτροκίνηση πραγματοποιεί η Aston Martin, η οποία πρόσφατα έκανε τις νέες... συστάσεις ως υπερπολυτελής φίρμα με μοντέλα μηδενικών ρύπων.

«Σημαιοφόροι» της Lagonda στην νέα τάξη πραγμάτων είναι το σπορ μοντέλο με την κωδική ονομασία Rapide E, το οποίο έριξε την κουκούλα του στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης, καθώς και ένα τετράπορτο που θα βασιστεί στο αποκαλυφθέν στην Έκθεση της Γενεύης Lagonda Vision Concept.

Αμφότερα τα μοντέλα παρουσιάζονται το διάστημα 26-27 Ιουνίου, στο παρθενικό Electric Future event που διοργανώνει η μάρκα στο σαλόνι του Aston Martin Mayfair στο Λονδίνο.

Εκεί θα βρίσκονται εκπρόσωποι της Lagonda προκειμένου να συζητήσουν δια ζώσης με τους επισκέπτες, ώστε να διαλευκανθούν οι όποιες απορίες των τελευταίων, ενώ στο πρόγραμμα, επίσης, περιλαμβάνεται και η παρουσίαση των μοντέλων.

Το σπορ σεντάν Rapide E είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της βρετανικής μάρκας, με την παραγωγή του να διενεργείται στο τέλος του χρόνου, στο St Athan της Ουαλίας, σε συνεργασία με τη Williams Advanced Engineering.

Η συνδυαστική απόδοση των ηλεκτρικών δύο μοτέρ της Rapide E αντιστοιχεί σε 610 ίππους και 950 Nm ροπής, η επιτάχυνση 0-96 έρχεται σε λιγότερα από 4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα αποτυπώνεται στα 250 km/h.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ RAPIDE E ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Σύμφωνα με τους ιθύνοντες της μάρκας, η αυτονομία του σεντάν θα ξεπερνά τα 322 km (σύμφωνα με τον κύκλο WLTP), ενώ η φόρτιση από 0-80% ολοκληρώνεται σε λιγότερα από 35 λεπτά – μέσω ταχυφορτιστή 800V/ 100kW.

 Υπενθυμίζεται πως τη γραμμή της παραγωγής θα περάσουν μόλις 155 αντίτυπα της Rapide E, η οποία ανανεώνει το ραντεβού της με το κοινό για το Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood (4-Ιουλίου 2019).

 


 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...