Rapide E: To πρώτο ηλεκτρικό της Aston Martin (vid)

Πρόκειται για ένα limited edition μοντέλο 610 ίππων, το οποίο παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης

  • -
  • -

Ένα νέο κεφάλαιο στη μακρόχρονη ιστορία της άνοιξε η Aston Martin, καθώς, στο πλαίσιο της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Σαγκάης, παρουσίασε το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το οποίο θα φέρει την κωδική ονομασία Rapide E. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο επιδόσεων και παράλληλα μηδενικών εκπομπών ρύπων, «ντυμένο» από τον πολυτελή μανδύα που στολίζει διαχρονικά τα μοντέλα της βρετανικής φίρμας.

Μια μπαταρία 800V χωρητικότητας 65 kWh, αντικαθιστά το εξάλιτρο μοτέρ V12, ενώ το πίσω μέρος φιλοξενεί δύο ηλεκτρικά μοτέρ, συνδυαστικής απόδοσης 610 ίππων και 950 Nm ροπής. Η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 250 Km/h, η επιτάχυνση στα 100 Km/h αποτελεί υπόθεση τεσσάρων δευτερολέπτων, ενώ η αυτονομία πλησιάζει τα 320 km βάσει του κύκλου δοκιμών WLTP.

Το Rapide Ε αποτελεί το εκλεκτό μοντέλο της Aston Martin για τα εγκαίνια της εισόδου της στην ηλεκτροκίνηση, και έτσι το ανακηρύσσει “limited edition” επιτρέποντας να περάσουν τη γραμμή παραγωγής μόλις 155 μονάδες. Η συναρμολόγηση του ηλεκτρικού Rapide E θα πραγματοποιείται στο εργοστάσιο στο St Athan της Ουαλίας.

Σε επίπεδο εμφάνισης, ξεχωριστή νότα προσφέρει η αφθονία μπλε στιλιστικών στοιχείων στο εξωτερικό του, καθώς και η ομόχρωμη γραμμή που ενισχύει τον δυναμικό χαρακτήρα του. Κάποιες μπλε πινελιές συναντώνται και στο εσωτερικό του και δη στα καθίσματα. 

Στο εσωτερικό κυριαρχεί η ψηφιακή οθόνη των 10 ιντσών, η οποία παρέχει πολύτιμες πληροφορίες στον οδηγό, όπως είναι η εναπομείνασα ηλεκτρική ενέργεια της μπαταρίας, ο απαιτούμενος χρόνος για την πλήρη φόρτιση και τα επίπεδα κατανάλωσης ενέργειας.


 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...