Κατασχέθηκαν απίστευτα supercar και βγαίνουν στο… σφυρί (photos)

Ο πρώην ιδιοκτήτης τους είναι o αντιπρόεδρος της Γουινέας

  • -
  • -

Πάνω από 24 εξωτικά μοντέλα κατασχέθηκαν από τον Teodoro Nguema Obiang Mangue, ο οποίος είναι ο αντιπρόεδρος της Γουινέας και είναι σχεδόν απίθανο να τον γνωρίζετε. Αυτά τα απίστευτα αυτοκίνητα θα βγούνε στο σφυρί αργότερα μέσα στο έτος και η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Ελβετία από την Bonhams. Αυτή η συλλογή αναμένεται να φέρει 13 εκατομμύρια δολάρια, έσοδα που θα κατατεθούν σε κοινωνικά προγράμματα της Γουινέας.

 

Ο Obiang είναι πάμπλουτος και αρκετά χρόνια ήταν στο στόχαστρο των Αρχών λόγω κατάχρησης κρατικών κονδυλίων. Λέγεται ότι ήταν ο  ιδιοκτήτης μιας έπαυλης στην Γαλλία αξίας 100 εκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα, ήταν και φανατικός συλλέκτης αυτοκινήτων, που αρκετά από αυτά είχαν κατασχεθεί το 2012 και το 2016.

 

Το 2012, οι γαλλικές Αρχές κράτησαν αυτοκίνητα όπως μια Bugatti Veyron Grand Sport, μια Maserati MC 12, μια Ferrari 599 GTO, μια Porsche Carrera GT και άλλα, ενώ τα οδήγησαν σε πλειστηριασμό. Το 2016, άλλα 25 αυτοκίνητα κατασχέθηκαν από τις Αρχές της Ελβετίας. Κάποια από αυτά ήταν μία Lamborghini Veneno Roadster, μια τροποποιημένη Koenigsegg One:1, μια McLaren P1 και μια μπλε Bugatti Veyron. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Lamborghini έχει κατασκευάσει μόνο 9 Veneno Roadster στον κόσμο και η τιμή τους ξεκινούσε από τα 4,5 εκατομμύρια δολάρια.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...