Μια Bentley Continental GT "καλοβλέπει" το ρεκόρ στο Pikes Peak

Πρώτα η Bentayga, τώρα η Continental GT;

  • -
  • -

Στην πιο διάσημη ανάβαση του κόσμου, αυτή του Pikes Peak, επιστρέφει η Bentley, η οποία γιορτάζει τη συμπλήρωση ενός αιώνα ζωής.

Μια Bentley Continental GT κραδαίνει το «όπλο» της, εποφθαλμιώντας το ρεκόρ στη διάσημη ανάβαση στα βουνά του Κολοράντο, στην κατηγορία των μοντέλων παραγωγής, το οποίο κρατάει στα χέρια της η Porsche 911 Turbo S (από το 2014), με χρόνο 10:26.896.

Το επερχόμενο εγχείρημα της πράσινης Continental GT, εφόσον τελεσφορήσει, θα προστεθεί στο κατόρθωμα της Bentley Bentayga, η οποία κατέχει το ρεκόρ στην κατηγορία των SUV με χρόνο 10:49.9.

Το πράσινο «αγρίμι» της βρετανικής μάρκας, το οποίο θα κοσμείται από τον αριθμό «100» -προς τιμήν της ηλικίας της μάρκας- φορά ένα W12 κινητήρα, ενώ κατόπιν εξονυχιστικών δοκιμών είναι απόλυτα έτοιμο να διεκδικήσει τις πιθανότητές του. Όσον αφορά τον άνθρωπο που θα κάτσει πίσω από το τιμόνι της, πρόκειται για τον πρώην "Βασιλιά του Βουνού" και βετεράνο της ανάβασης του Pikes Peak, Rhys Millen.

«Έχουμε μάθει πολλά χάρη στην επιτυχημένη περυσινή επίσκεψή μας στο Pike Peak με την Bentley Bentayga… Είμαστε περήφανοι που θα επιδείξουμε τη μεγάλη γκάμα δυνατοτήτων της Continental GT σε συνθήκες παγκόσμιου ανταγωνισμού», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Διευθυντής του Τμήματος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της Bentley, Brian Gush.

Υπενθυμίζεται πως το ρεκόρ, ανεξαρτήτως κατηγορίας, στο Pikes Peak κατέχεται από το ηλεκτρικό Volkswagen I.D.R.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...