H Bentley Bentayga ξεχώρισε στο Pikes Peak

Καταρρίπτει το ρεκόρ των SUV στην γνωστή ανάβαση

  • -
  • -
Η Bentley Bentayga με τον Ρις Μίλλεν πίσω από το τιμόνι ολοκλήρωσε την ανάβαση του Pikes Peak σε μόλις 10 λεπτά 49 δευτερόλεπτα και 9 εκατοστά. Με μέση ταχύτητα τα 106,4 km/h και δύο λεπτά λιγότερα σε σχέση με το προηγούμενο ρεκόρ, η Bentayga αποτελεί το γρηγορότερο SUV στο Pikes Peak.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η υψομετρική διαφορά είναι 1.440 μέτρα και διαθέτει 156 στροφές, με αποτέλεσμα το θηρίο των 608 ίππων και 900 Nm ροπής να δείξει τις ικανότητες της ενεργητικής πνευματικής ανάρτησης, του ενεργητικού ελέγχου των κλίσεων του αμαξώματος με τη βοήθεια ηλεκτρικού κυκλώματος 48V και των φρένων της από κεραμικά υλικά. Σε σχέση με τις Bentayga παραγωγής είχαν γίνει ελάχιστες αλλαγές, για λόγους εναρμόνισης με τους κανονισμούς. Τα εμπρός καθίσματα είχαν αντικατασταθεί από άλλα αγωνιστικών προδιαγραφών, ενώ το πίσω κάθισμα είχε αφαιρεθεί. Ταυτόχρονα είχε τοποθετηθεί κλωβός ασφαλείας (roll cage) και σύστημα πυρόσβεσης. Τα λάστιχα είχαν επιλεγεί από τη γκάμα DOT της Pirelli, ενώ είχε τοποθετηθεί και μια σπορ εξάτμιση της Akrapovic σύμφωνη με τις προδιαγραφές παραγωγής.

Προκειμένου να γιορτάσει την επίτευξη του ρεκόρ, η Bentley ανακοίνωσε μια νέα έκδοση της Bentayga, η οποίας θα παραχθεί σε μόλις 10 κομμάτια.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...