Οι Βρετανοί λένε “no” στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Τιμή και αυτονομία αποτελούν τους κύριους αποθαρρυντικούς παράγοντες

  • -
  • -

Την πλάτη τους στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα φαίνεται πως γυρνάνε οι οδηγοί του Ηνωμένου Βασιλείου, αποτελώντας τροχοπέδη στα σχέδια της κυβέρνησης, καθώς και της ΕΕ για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ενδελεχή έρευνα του Ερευνητικού Εργαστηρίου Μεταφορών (Transport Research Laboratory), μόλις 1 στους 4 οδηγούς θα σκεφτόταν να προχωρήσει στην αγορά ενός αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Σε βασικό λόγο «απόρριψης» των EV αναδείχθηκαν οι ενδοιασμοί που εξέφρασαν οι οδηγοί αναφορικά με την αυτονομία των αυτοκινήτων. Όπως, μάλιστα καταδεικνύουν τα στοιχεία της έρευνας, ένας στους δύο οδηγούς αποκρίθηκε θετικά στο ενδεχόμενο αγοράς ενός EV μόνο εφόσον αυτό του εξασφάλιζε αυτονομία των 320 km. Όσον αφορά την παροχή αυτονομίας 480 km, το 90% των συμμετεχόντων είπε ένα μεγάλο “yes”.

Αναφορικά με την τιμή των ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων, το 85% των ερωτηθέντων την χαρακτήρισε ως «πολύ σημαντικό» ή «υπερβολικά σημαντικό» παράγοντα για την αγορά ενός αντίτυπου.

Εφόσον, λοιπόν, μειωνόταν η τιμή τους και δινόντουσαν κρατικές επιχορηγήσεις, ένα ποσοστό της τάξης του 73% θα σκεφτόταν σοβαρά την απόκτηση ενός Plug-in υβριδικού, μέσα στα 5 χρόνια.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...