5 tips για να μην βρείτε το αυτοκίνητό σας παραβιασμένο

Η εταιρεία εκπαίδευσης και παροχής υπηρεσιών, IAM Roadsmart, δίνει χρήσιμες συμβουλές

  • -
  • -

Με μεγάλους ρυθμούς πολλαπλασιάζεται ο αριθμός των περιστατικών κλοπής, είτε αυτοκινήτων είτε πολύτιμων αντικειμένων που αφήνουμε μέσα σ’ αυτά.

Η εταιρεία παροχής υψηλού επιπέδου συμβουλευτικών υπηρεσιών μ’ επίκεντρο την οδική συμπεριφορά και ασφάλεια, IAM Roadsmart έχει διαγνώσει την υφιστάμενη ανασφάλεια των ιδιοκτητών και ως εκ τούτου παρέχει μια λίστα με συμβουλές προκειμένου να έχουν… το κεφάλι τους ήσυχο:

1)     Μια από τις επικρατέστερες συνήθειες μας είναι να ξεκλειδώνουμε το αυτοκίνητό από μεγάλη απόσταση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όταν βγαίνουμε από τα supermarket. Προκειμένου να αποφύγουμε τον συνωστισμό και να επιβιβαστούμε το ταχύτερο δυνατόν στο αυτοκίνητό μας, αγνοούμε τους κινδύνους που ελλοχεύουν. Καλό, λοιπόν, θα ήταν να ξεκλειδώνετε το αυτοκίνητό σας, μόλις βρεθείτε σε «απόσταση αναπνοής» απ’ αυτό.

2)     Μην αφήνετε τα κλειδιά σας οπουδήποτε! Ουκ ολίγες είναι οι φορές που πάμε για δείπνο και τοποθετούμε τα κλειδιά σε κάποιο σημείο του τραπεζιού που δεν έχουμε ορατότητα. Κρίνεται απαραίτητο να μην χάνετε οπτική επαφή με αυτά.

3)     Κρύφτε κάθε πολύτιμο αντικείμενο που αφήνετε μέσα στο αυτοκίνητο. Τσάντες, ρολόγια, κινητά συνιστάται να τοποθετούνται στο πορτπαγκάζ και όχι στα μπροστινά ή πίσω καθίσματα που εύκολα μπορούν να εντοπιστούν.

4)     Μην αφήνετε τα κλειδιά κοντά σε παράθυρα. Αυτό διότι, τον τελευταίο καιρό έχει αναπτυχθεί μια επιδέξια μέθοδος που επιτρέπει στους κλέφτες ν’ ανοίγουν τα παράθυρα και τεχνηέντως να «ψαρεύουν» τα κλειδιά σας.

5)     Αποφεύγετε να παρκάρετε το όχημά σας σε κακόφημες περιοχές και στενά, ειδικά τις βραδινές ώρες. Αν, ωστόσο, βρεθείτε στην ανάγκη, κρίνεται αναγκαίο να βρίσκεστε σε εγρήγορση ρίχνοντας μια εξονυχιστική ματιά στον ευρύτερο χώρο.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...