“Οι ζωές των επιβατών των Tesla κρέμονται από μια κλωστή”

Έκθεση κόλαφος του οργανισμού “Consumer Reports” για την ασφάλεια των μοντέλων της Tesla

  • -
  • -

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει έρευνα του Consumer Reports, υπερτονίζοντας τις «μαύρες σκιές», αναφορικά με τη λειτουργία της πλοήγησης με αυτόματο πιλότο των μοντέλων της Tesla.

Αναλυτικότερα, τα στοιχεία του μη κερδοσκοπικού οργανισμού που εξειδικεύεται στον έλεγχο προϊόντων, καταδεικνύουν πως ο αυτόματος πιλότος διαθέτει πολύ πιο αργά αντανακλαστικά από αυτά ενός οδηγού, καθιστώντας την μετακίνηση με τα μοντέλα ριψοκίνδυνη.

«Ο ρόλος του συστήματος θα πρέπει να βοηθά τον οδηγό, αλλά ο τρόπος που έχει αναπτυχθεί η τεχνολογία (σ.σ. αυτόματος πιλότος), επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα», ανέφερε μέσω email, ο Ανώτερος Διοικητής του τμήματος διενεργείας ελέγχου σε αυτοκίνητα του Consumer Reports, Jake Fischer. «Το σύστημα είναι απίστευτα “μυωπικό”. Φαίνεται πως δεν ανταποκρίνεται στα φώτα φρένων και τα φλας, και δεν μπορεί να προβλέψει τις προθέσεις των υπόλοιπων οδηγών», συμπλήρωσε ο κ. Fischer.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: TESLA MODEL S ΤΥΛΙΓΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ

Μολονότι το σύνηθες σύστημα αυτόματου πιλότου της Tesla συμβάλλει στη διατήρηση του αυτοκινήτου εντός των ορίων της λωρίδας κυκλοφορίας και της απαραίτητης απόστασης από το προπορευόμενα αυτοκίνητα, η πλοήγηση μέσω του αυτόματου πιλότου «υπόσχεται» πολλά περισσότερα. Μέσω του τελευταίου συστήματος, ένα αυτοκίνητο μπορεί να αλλάξει αυτόματα λωρίδα, καθώς και να πραγματοποιήσει προσπεράσεις.

Οι δοκιμές, ωστόσο, των Tesla από την εξειδικευμένη ομάδα, παρατηρήθηκε πως, σε πολλές περιπτώσεις κατά την εναλλαγή λωρίδων το αυτοκίνητο πέρναγε σε «απόσταση αναπνοής» από τα παρακείμενα οχήματα, ενώ σημειώθηκαν και κάποιες προσπεράσεις που παραβίαζαν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

«Το σύστημα πλοήγησης μέσω του αυτόματου πιλότου φέρει ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, με αποτέλεσμα οι ζωές των επιβατών να κρέμονται από μια κλωστή», αναφέρει, χαρακτηριστικά, o David Friedman, αξιωματούχος του οργανισμού Consumer Reports.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΤΑ ΜΩΡΑ ΤΟΥΣ "TESLA" 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...