Ανθρωποειδές ρομπότ… ντελιβεράς από τη Ford! (video)

Ακούει στο όνομα “Digit”, ανεβαίνει σκαλιά, έχει άψογη ισορροπία και γνωρίζει… που μένεις!

  • -
  • -

Σε μια ρηξικέλευθη κίνηση προχωρά η Ford, μέσω της παρουσίασης ενός ανθρωποειδούς ρομπότ το οποίο εκτελεί χρέη… ντελιβερά, πραγματοποιώντας κατ’ οίκον παραδόσεις προϊόντων.

Η εξαγγελία των πιλοτικών δοκιμών πάνω στις «αποκρίσεις» του ρομπότ, το οποίο βαδίζει στα δύο πόδια, έλαβε χώρα την Τρίτη, 22 Μαΐου, και προλειαίνει το έδαφος για μια νέα εποχή, που συναντούσαμε μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

Το “Digit”, όπως ονομάζεται το ανθρωποειδές, θα βρίσκεται σε αναδιπλούμενη μορφή στο εσωτερικό ενός αυτόνομου οχήματος, το οποίο θα φροντίζει για τον εντοπισμό των κατοικιών οι οποίες θα πρέπει να λάβουν τις παραγγελίες τους. Η άφιξη στην κατοικία θα σηματοδοτεί την αποβίβαση του “Digit” από το όχημα και την κατεύθυνση προς το εκάστοτε σπίτι έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η παραγγελία.

Το ρομποτ θα μπορεί να σηκώσει στα… χέρια του πακέτα βάρους έως και 18 κιλών, ενώ θα καθοδηγείται από κάποια συστήματα που θα είναι ενσωματωμένα στο αυτόνομο όχημα.

Επιπροσθέτως, όπως αναφέρει η εταιρεία, θα μπορεί να ανέβει σκαλιά, να βαδίσει σε ανώμαλη επιφάνεια, καθώς και να διατηρήσει την ισορροπία του εφόσον προηγηθεί κάποια πρόσκρουση.

Η πρωτοβουλία της Ford βασίζεται στην τεράστια δημοφιλία του ηλεκτρονικού εμπορίου (online shopping), με πολλές εταιρίες να επιστρατεύουν για τις παραδόσεις τους αυτόνομα οχήματα.

Η αμερικανική μάρκα, ωστόσο, θέλει ν’ απαλλάξει τους λήπτες από την ταλαιπωρία να εξέρχονται από το σπίτι τους και να περιμένουν στο πεζοδρόμιο. Για το λόγο αυτό, συνεργάστηκε με την startup εταιρεία Agility Robotics, η οποία εξειδικεύεται στη δημιουργία ανθρωποειδών ρομπότ.

Η παρουσίαση του Digit έχει εγείρει πλήθος ερωτημάτων αναφορικά με τα σχέδια της Ford, η μάρκα, ωστόσο, αρνείται ν’ απαντήσει στο ενδεχόμενο παροχής υπηρεσιών delivery ή συνεργασίας με άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα.

Σημειώνεται δε πως η Ford στο παρελθόν συνεργάστηκε με τη Domino’s pizza για παραδόσεις. Προκειμένου να παραλάβουν, όμως, οι καταναλωτές τα «εδέσματα», έπρεπε πρώτα να κατευθυνθούν προς το όχημα και να εισάγουν έναν κωδικό σε touchpad.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...