Δοκιμές σε καύσωνα: Η FCA μας ταξιδεύει στη Ν. Αφρική (video)

Το δεύτερο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ “FCA What’s Behind”

  • -
  • -

Μετά το πρώτο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ “What’s Behind”, στο οποίο με «ξεναγό» τον όμιλο FCA (Fiat Chrysler Automobiles) «ταξιδέψαμε» στη Λαπωνία, το δεύτερο μέρος μας μεταφέρει 15.000 km νοτιότερα, στο Upington της Ν. Αφρικής.

Δεδομένων των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών, το Upington αποτελεί το κατάλληλο μέρος για τη δοκιμή τόσο των αυτοκινήτων όσων και των συστημάτων που το διέπουν σε συνθήκες καύσωνα. Εκεί, μάλιστα, συναντάμε μια πινακίδα που επιτρέπει την κίνηση σε ένα δρόμο 55 χιλιομέτρων όπου τα οχήματα δεν απαιτείται να τηρούν τα όρια κυκλοφορίας και, ως εκ τούτου, συχνά ξεπερνούν τα 200 χλμ./ώρα.



ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Η επιτυχής ανταπόκριση στις δοκιμές αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τα μοντέλα του ομίλου, προτού αυτά περάσουν τη γραμμή παραγωγής. Ειδικά στα πολύ θερμά κλίματα είναι κρίσιμης σημασίας η απόδοση του κινητήρα, του συστήματος ψύξης και του συστήματος κλιματισμού, ώστε να διασφαλίζονται οι ιδανικές συνθήκες άνεσης και ασφάλειας.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, εν αντιθέσει με το Arjeplog, το Upington δεν φιλοξενεί κάποια εγκατάσταση της μάρκας. Στον αντίποδα, τα οχήματα στέλνονται από το Τορίνο έχοντας όλα τα μετρητικά όργανα, ενώ οι δοκιμαστές-τεχνικοί έχουν τη δυνατότητα να αναλύσουν τα στοιχεία επί τόπου. Υπολογίζεται δε πως κάθε κύμα δοκιμών περιλαμβάνει συνήθως 12 οχήματα και 20 τεχνικούς.

Καθοριστικό, τέλος, ρόλο στην επιλογή του Upington διαδραματίζει η διαθεσιμότητα καυσίμων με χαρακτηριστικά αντίστοιχα με αυτά που συναντάμε στη Γηραιά Ήπειρο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...