Ford: Ένα ρομπότ κάνει τη ζωή των εργαζομένων ευκολότερη

Το αυτοκινούμενο ρομπότ απαλλάσσει τους εργαζομένους από εργασίες που είναι χρονοβόρες και… βαρετές

  • -
  • -

Ναι μεν τα αυτόνομα οχήματα συνιστούν ένα «κεφάλαιο» του απώτερου μέλλοντος, η Ford δε μας δείχνει κάτι που είναι εφικτό στο παρόν.

Κατόπιν, λοιπόν, συνεργασίας μεταξύ των τεχνικών της, η γερμανική φίρμα παρουσιάζει ένα αυτοκινούμενο ρομπότ, με το «προσωνύμιο»… Survival, το οποίο διευκολύνει το έργο των εργαζομένων στο εργοστάσιο παραγωγής της Βαλένθιας (Ισπανία).

Η έξυπνη μηχανή έχει σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο ώστε να παραδίδει εξαρτήματα και ανταλλακτικά στον κατάλληλο σταθμό εργασίας του εργοστασίου, ενώ χαρακτηρίζεται για την ικανότητά του να αποφεύγει εμπόδια, να αλλάζει διαδρομή αλλά και να σταματάει, όποτε το κρίνει απαραίτητο. H τελευταία λειτουργία του ρομπότ βασίζεται στη τεχνολογία LIDAR που χρησιμοποιείται σε πρωτότυπα, αυτόνομα οχήματα της Ford.

 ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ FORD FOCUS ST-LINE 1.5 ECOBOOST 150 PS

Η απρόσκοπτη διεκπεραίωση των καθηκόντων του “Survival” διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην αδιάλειπτη παραγωγή των Kuga, Mondeo και S-MAX, μιας και απαλλάσσει τους εργαζομένους από εργασίες χρονοβόρες και ανιαρές.

Επιπροσθέτως, το ρομπότ είναι εξοπλισμένο με ένα ράφι που διαθέτει 17 θυρίδες για τη συγκράτηση υλικών διαφορετικών διαστάσεων και βάρους. Για την αποφυγή σφαλμάτων, το σύστημα ανοίγματος/κλεισίματος των θυρίδων λειτουργεί αυτόματα – κάτι που σημαίνει ότι οι χειριστές σε κάθε σταθμό εργασίας έχουν πρόσβαση μόνο στα υλικά που προορίζονται γι’ αυτούς.

Ο “Survival” είναι ένα από τα πολλά έξυπνα ρομπότ που χρησιμοποιούνται σε εργοστάσια της Ford, συμπεριλαμβανομένων του “Robutt” (ρομποτικής προσομοιωτής) και των co-bots στην Κολωνία.

ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ROBUTT ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...