Το “Robutt” της Ford προστατεύει το κάθισμά σας από τον ιδρώτα (vid)

Πρώτο όχημα που υποβλήθηκε στο test του “Robutt” ήταν το Fiesta, το 2018, ενώ σήμερα, αντίστοιχες δοκιμές διενεργούνται σ’ όλα μοντέλα της αυτοκινητοβιομηχανίας

  • -
  • -

Οι στόχοι για το 2019 ήδη έχουν τεθεί, με πολλούς να τοποθετούν σε περίοπτη θέση την καθημερινή παρουσία στο γυμναστήριο. Βέβαια, οφείλετε να σέβεστε τους υπόλοιπους επισκέπτες, υιοθετώντας τους άγραφους κανόνες υγιεινής, όπως είναι το ντουζ μετά την άσκηση. Και αν δεν σκέφτεστε τον περίγυρό σας, αναρωτηθείτε σε τι φταίει το κάθισμα του αυτοκίνητού σας και πρέπει ν’ απορροφά τον ιδρώτα σας.

Η Ford δεν στέκεται με σταυρωμένα τα χέρια, αναπτύσσοντας έναν ρομποτικό προσομοιωτή, με το όνομα “Robutt”, χάρη στον οποίο εξετάζονται οι επιπτώσεις που έχει ο ιδρώτας στα καθίσματα των μοντέλων της, ενώ, παράλληλα, αναζητούνται οι λύσεις για την προστασία τους.

Στο πλαίσιο του «test ιδρώτα», το “Robutt” μπορεί και μελετά τη φθορά στην οποία υποβάλλονται τα καθίσματα μέσα σε μια δεκαετία. Βέβαια, προκειμένου ν’ αντλήσει τα στοιχεία ο επαναστατικός προσομοιωτής ρομπότ χρειάζεται μόλις τρεις μέρες, μιας και  μπορεί να τριφτεί πάνω στο κάθισμα 7.500 φορές. Με το ρομπότ να είναι βασισμένο στις διαστάσεις ενός μεγαλόσωμου άντρα, η βάση του είναι ικανή να εκπέμπει θερμοκρασία 36° C, ενώ είναι διαποτισμένη με 450 χιλιοστόλιτρα νερού.

«Τόσο το αυτοκίνητο όσο και η σωματική άσκηση αποτελούν αναπόσπαστα μέρη της καθημερινότητάς μας. Το “Robutt” συνιστά την ιδανική λύση προκειμένου τα καθίσματα να μην φθείρονται με το πέρασμα των χρόνων», επισήμανε ο Μηχανικός Ανάπτυξης της φίρμας, Florian Rohwer,

Πρώτο όχημα που επιδόθηκε στο test του “Robutt” ήταν το Fiesta, το 2018, ενώ σήμερα, αντίστοιχες δοκιμές διενεργούνται σ’ όλα μοντέλα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...