Το εντυπωσιακό ολοκαίνουριο Στούντιο Σχεδιασμού της Nissan στο Σάο Πάολο

Στο εργαστήριο θα διενεργείται σύζευξη ιδεών, με στόχο την ανάπτυξη έξυπνων λύσεων κινητικότητας

  • -
  • -

Στην επίσημη εγκαινίαση του ολοκαίνουριου και πρωτοποριακού στούντιο σχεδιασμού, στη Λατινική Αμερική και δη στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας προχώρησε η Nissan. Αυτό θα φέρει την κωδική ονομασία “The Box” και θα αποτελέσει ένα δημιουργικό εργαστήριο για το σχεδιασμό μελλοντικών λύσεων κινητικότητας.

Με μότο “Disruption through Fusion” (Διακοπή μέσω της Σύζευξης), το νεότευκτο εργαστήριο έχει επωμιστεί τον ιδιαίτερο ρόλο της ερμηνείας και συγχώνευσης της λατινοαμερικανικής κουλτούρας με αυτή της Ιαπωνίας, αναπτύσσοντας με αυτόν τον τρόπο έξυπνα έργα που απευθύνονται στις αγορές των εν λόγω περιοχών.

 «Σχεδιάζουμε την κινητικότητα από μια ευρύτερη προοπτική που ξεπερνά τα αυτοκίνητα. Η Nissan αναπτύσσει νέες τεχνολογίες παγκοσμίως, οι οποίες μετασχηματίζουν παράλληλα το σχεδιασμό και τη μορφή των μοντέλων μας.  θα εργαστούμε και θα σκεφτόμαστε μέσα στο The Box για να δημιουργήσουμε θετικές και ρηξικέλευθες αλλαγές έξω από τα καθιερωμένα», δήλωσε μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής σχεδιαστής της Nissan για τη Λατινική Αμερική, John Sahs.

Από χωροταξική άποψη, το στούντιο υιοθετεί ένα ανοιχτό σχήμα, συμπεριλαμβανομένου ενός σαλονιού και μιας ζώνης C (creative zone), κάτι που επιτρέπει την ανταλλαγή γνώσεων και τη σύζευξη ιδεών. Τα βλέμματα, παράλληλα, μαγνητίζει ο επιβλητικός ιαπωνικός κήπος Zen και ένα engawa, μια λωρίδα δαπέδου που μοιάζει με βεράντα, συνδέοντας τον χώρο με τη φύση.

 ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ NISSAN MICRA 1.0 IG-T 100 PS

Το νέο στούντιο αποτελεί μέρος της στρατηγικής επέκτασης της Nissan Latin America και θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην παγκόσμια ανάπτυξη της εταιρείας. Παράλληλα, θα συνεργαστεί με τα σχεδιαστικά στούντιο της Nissan που βρίσκονται στην Ιαπωνία, το Λονδίνο, τη Σαγκάη και το Σαν Ντιέγκο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...