Το αυτόνομο όχημα που επικοινωνεί με τους πεζούς (vid)

Ένα πειραματικό όχημα ασφαλείας που βασίζεται στην Mercedes-Benz GLE

  • -
  • -

Τις δυνατότητες ενός πλήρως αυτόνομου οχήματος παρουσιάζει η Mercedes-Benz μέσω του ESF 2019 (Experimental Safety Vehicle). Πρόκειται για ένα όχημα ασφαλείας το οποίο θα μπορεί να «επικοινωνεί» τόσο με τους πεζούς όσο και με τα υπόλοιπα οχήματα.

Το ESF 2019 βασίζεται στην plug-in υβριδική Mercedes-Benz GLE και μπορεί να κινηθεί χωρίς την παρουσία οδηγού. Η πρεμιέρα του θα γίνει τον Ιούνιο σε συνέδριο στην Ολλανδία, ενώ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να το δει από κοντά το Σεπτέμβριο στο σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Οι καινοτομίες του ESF 2019 περιλαμβάνουν τη σχεδίαση του εσωτερικού για την προστασία των επιβατών (π.χ. στη λειτουργία αυτόνομης οδήγησης «αποσύρονται» το τιμόνι και τα πεντάλ, ενώ οι αερόσακοι τοποθετούνται σε άλλα σημεία), την επικοινωνία με πεζούς και ποδηλάτες σχετικά με την πρόθεση του οχήματος (καθώς δεν υπάρχει οδηγός πίσω από το τιμόνι), την ειδοποίηση άλλων οχημάτων για ατύχημα ή ακινητοποιημένο αυτοκίνητο (ένα robot που λειτουργεί ως «τρίγωνο» βγαίνει από το κάτω μέρος!) και πολλές ακόμη.

Η Mercedes-Benz έχει μεγάλη παράδοση στη δημιουργία πειραματικών οχημάτων ασφαλείας, ήδη από το 1971.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...