Σημαντική έκπτωση στα εισιτήρια τρένου για τις εκλογές

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις προκειμένου να χορηγηθεί η έκπτωση από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ;

  • -
  • -
Σημαντική έκπτωση στα εισιτήρια τρένου για τις εκλογές

Έκπτωση 30% στις τιμές εισιτηρίων προσφέρει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους επιβάτες που θα ταξιδέψουν για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος στις εκλογές της 26ης Μαΐου.

Η διευκόλυνση μέσω της προσωρινής μείωσης της τιμής του εισιτηρίου θα ισχύσει και στην περίπτωση επαναληπτικών δημοτικών εκλογών για ταξίδια που πραγματοποιούνται έως και 4 Ιουνίου.

Προϋποθέσεις

Η μειωμένη κατά 30% τιμή αφορά τόσο το εισιτήριο της απλής μετάβασης όσο και της μετ’ επιστροφής, από τον τόπο διαμονής στον τόπο άσκησης του εκλογικού  δικαιώματος. Προκειμένου, ωστόσο, να χορηγηθεί, επιβάλλεται η επίδειξη της ταυτότητας και βεβαίωση του τόπου άσκησης του εκλογικού δικαιώματος από την επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών.

Ισοδύναμη έκπτωση θα «απολαύσουν» και οι εκπρόσωποι της δικαστικής αρχής, καθώς και οι έφοροι και δικαστικοί αντιπρόσωποι που θα μετακινηθούν στον τόπο άσκησης των καθηκόντων τους, κατόπιν επίδειξης της σχετικής απόφασης διορισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΘΗΝΑ- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΤΡΕΝΟ

Ποιοι αποκλείονται

Σημειώνεται δε πως η έκπτωση του 30% επί των κανονικών τιμών θα χορηγείται μόνο για την αγορά εισιτηρίων από φυσικά σημεία έκδοσης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ήτοι δεν θα ισχύσει για όσους επιλέξουν να κλείσουν εισιτήριο «ηλεκτρονικά».

Από την ελαφρυντική ρύθμιση θα αποκλείονται επίσης όσοι μετακινηθούν με τον προαστιακό της Αθήνας, καθώς και για το ταξίδι με την προαστιακή γραμμή Πάτρας- Ρίου.

Για επιβάτες οι οποίοι, λόγω ιδιότητας, δικαιούνται έκπτωση (πχ φοιτητές, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ κλπ), εφαρμόζεται κατά περίπτωση η ευνοϊκότερη τιμολόγηση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...