Volvo: Ισχυρές συμμαχίες για την προμήθεια μπαταριών

Η μάρκα "δίνει τα χέρια" με τις εταιρείες LG Chem και CATL και επενδύει δισεκατομμύρια δολάρια

  • -
  • -

Ένα σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση των φιλόδοξων στόχων της για πλήρη εξηλεκτρισμό των μοντέλων της πραγματοποίησε η Volvo, μέσω της υπογραφής συμφωνιών μακράς διάρκειας με τις εταιρείες κατασκευής μπαταριών CATL και LG Chem.

Πρόκειται για συμμαχίες με επενδύσεις πολλών δισεκατομμυρίων που κατά την ερχόμενη δεκαετία, θα εξασφαλίσουν στα μοντέλα Volvo και Polestar μπαταρίες ιόντων λιθίου προηγμένης τεχνολογίας. Η συμφωνία καλύπτει την προμήθεια μπαταριών για όλα τα μοντέλα της επερχόμενης πλατφόρμας SPA2 και της υπάρχουσας πλατφόρμας CMA σε παγκόσμιο επίπεδο.,

Η πλατφόρμα CMA (Compact Modular Architecture) αποτελεί τη βάση του XC40, του αμιγώς ηλεκτρικού Polestar 2, καθώς και άλλων μοντέλων της LYNK & CO, την οποία η Volvo κατέχει από κοινού με την Geely. Όσον αφορά την επερχόμενη πλατφόρμα SPA2, (απόγονος SPA)θα λανσαριστεί στις αρχές της επόμενης δεκαετίας. Το πρώτο Volvo που θα βασίζεται στην εν λόγω πλατφόρμα θα είναι το ΧC90 της επόμενης γενιάς.

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ VOLVO XC40 T5 AWD AUTO

Η πρώτη μονάδα συναρμολόγησης μπαταριών της μάρκας βρίσκεται υπό κατασκευή στο εργοστάσιο του Γκεντ, και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του τρέχοντος έτους. Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Volvo που θα κατασκευάζεται στο Γκεντ είναι το XC40.

Υπενθυμίζεται πως πριν δύο χρόνια η Volvo δεσμεύτηκε πως όλα τα μοντέλα με έτος κατασκευής το 2019 και μετά θα διατίθενται και σε έκδοση με ηλεκτροκινητήρα, ενώ επισήμανε πως μέχρι το 2025 το 50% των παγκόσμιων πωλήσεων θα αντιπροσωπεύει αμιγώς ηλεκτρικά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...