O κινητήρας της Abarth δίνει "ζωή" στα μονοθέσια της Formula 4

Ο Ιταλός κατασκευαστής προμηθεύει τα μονοθέσια που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της Γερμανίας και της Ιταλίας

  • -
  • -

Ζωή” στα μονοθέσια Tatuus της ADAC F4 Championship, που θα συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της Γερμανίας και της Ιταλίας, δίνει για έκτη συνεχή χρονιά η Abarth, προμηθεύοντάς τα με τον κινητήρα της, 1.4 T-Jet.

Ο συγκεκριμένος κινητήρας, απόδοσης 160 ίππων, σχεδιάστηκε με γνώμονα τους κανονισμούς της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκίνητου (FIA) για την κατηγορία οδηγών άνω των 15 ετών και χαρακτηρίζεται από εξαιρετική αναλογία απόδοσης/βάρους.

Στον παρθενικό αγώνα του γερμανικού πρωταθλήματος της F4 στην πίστα του Oschersleben, το «παρών» έδωσαν 18 οδηγοί, ενώ στον αντίστοιχο του ιταλικού θεσμού που είναι προγραμματισμένος για την προσεχή Κυριακή στην πίστα Vallelunga (5/5) οι συμμετοχές αναμένεται να ξεπεράσουν τις 30.

Για πολλούς πιλότους τα πρωταθλήματα της F4 έχουν αποτελέσει το «σκαλί» για τη μετάβασή τους στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, F1, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τον Καναδό Lances Stroll και τον Γερμανό Mick Schumacher ο οποίος συμμετείχε, πρόσφατα, σε επίσημες δοκιμές των Ferrari και Alfa Romeo.

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...