Εντατικές δοκιμές για το νέο Opel Corsa (vid)

Βασίζεται σε νέα πλατφόρμα του Ομίλου PSA, ενώ θα κυκλοφορήσει και ως ηλεκτρικό

  • -
  • -

Με τις πωλήσεις του από το 1982 να ξεπερνούν τα 13,6 εκατ. το Corsa είναι αναμφισβήτητα ένα από τα best seller αυτοκίνητα της ευρωπαϊκής αγοράς. Ακόμη και σήμερα το σουπερμίνι της Opel πουλά σαν… ζεστό ψωμί: το πρώτο τρίμηνο του 2019 στην Ελλάδα είναι νο2 σε πωλήσεις μοντέλο, ανεξαρτήτως κατηγορίας!

Πλέον όμως πλησιάζει η ώρα για το λανσάρισμα της 6ης γενιάς του Corsa, η οποία θα γίνει το δεύτερο μισό του έτους. Προκειμένου να αποδειχθεί η αντοχή και η αξιοπιστία του κάτω από όλες τις συνθήκες, από τις αρχές του έτους είναι σε εξέλιξη ένα εκτεταμένο πλάνο δοκιμών. Από τη σουηδική Λαπωνία και τους -30 βαθμούς Κελσίου, έως το test centre στο Dudenhofen αλλά και το εργαστήριο του Russelsheim όπου ελέγχεται η λειτουργία των ηλεκτρονικών συστημάτων του Corsa, ακόμη και όταν υπάρχουν ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές.

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ OPEL CORSA GSI ΜΕ ΤΟΥΣ 150 ΙΠΠΟΥΣ

Το νέο μοντέλο βασίζεται σε πλατφόρμα του Ομίλου PSA (κοινή με το νέο Peugeot 208) και θα είναι κατά 10% ελαφρύτερο από τον προκάτοχό του. Αυτό θα έχει όφελος τόσο στην κατανάλωση όσο και στην οδική συμπεριφορά. Σχεδόν ταυτόχρονα με την έναρξη των πωλήσεων το καλοκαίρι, το νέο Corsa θα είναι διαθέσιμο και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...