Volvo: Όλα τα μοντέλα θα επικοινωνούν διαρκώς μεταξύ τους

Oι οδηγοί θα ενημερώνονται για τους ολισθηρούς δρόμους και άλλους κινδύνους

  • -
  • -

Την πρωτοποριακή τεχνολογία διασύνδεσης των οχημάτων της "Connected Safety", η οποία έχει γνώμονα την ασφάλεια των επιβατών, λανσάρει η Volvo, ενσωματώνοντάς την σε όλα τα μοντέλα της.

Η τεχνολογία Connected Safety εξασφαλίζει σε όλα τα μοντέλα της σουηδικής μάρκας συνεχή διάδραση σε πραγματικό χρόνο, χάρη σε ένα δίκτυο cloud. Το εν λόγω σύστημα προειδοποιεί τους οδηγούς για ολισθηρά οδοστρώματα και άλλους κινδύνους που βρίσκονται στο δρόμο τους.

Αναλυτικότερα, τα Hazard Light Alert και Slippery Road Alert θα αποτελούν στάνταρ εξοπλισμό σε όλα τα Volvo στα ΜΥ20 στην Ευρώπη, ενώ μπορούν να εγκατασταθούν και σε όλα τα μοντέλα που βασίζονται στις πλατφόρμες SPA και CMA της Volvo, από το 2015 και μετά (MY2016).

το Hazard Light Alert στέλνει ένα σήμα σε όλα τα Volvo που βρίσκονται κοντά και είναι συνδεδεμένα στην υπηρεσία cloud, προειδοποιώντας τους οδηγούς για να αποφύγουν πιθανό ατύχημα. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε τυφλές στροφές και σε σημεία του δρόμου με υψομετρική διαφορά, όπου δεν υπάρχει επαρκής ορατότητα.

Tο Slippery Road Alert ενισχύει την πληροφόρηση του οδηγού τόσο για την τρέχουσα κατάσταση του δρόμου όσο και για εκείνη που πρόκειται να συναντήσει στην πορεία του, συλλέγοντας ανωνύμως πληροφορίες για την κατάσταση του δρόμου από προπορευόμενα αυτοκίνητα και προειδοποιώντας έγκαιρα τους οδηγούς που προσεγγίζουν ένα ολισθηρό τμήμα του δρόμου.

Με αφορμή μια έρευνα της μάρκας, η οποία καταδεικνύει τη συνάφεια ταχύτητας και ασφάλειας, από το 2020 όλα τα Volvo θα έχουν περιοριστή ταχύτητας στα 180 km/h. Παράλληλα, όλα τα μοντέλα θα φέρουν εσωτερικές κάμερες και αισθητήρες που θα εποπτεύουν τον τρόπο οδήγησης και θα επιτρέπουν στο αυτοκίνητο να παρεμβαίνει εφόσον ένας οδηγός βρίσκεται αναμφίβολα υπό την επίδραση ουσιών ή έχει αποσπαστεί η προσοχή του.

Τέλος, μέσω του EVA Initiative, η σουηδική εταιρεία ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά καθιστά τη γνώση της για την ασφάλεια εύκολα προσβάσιμη σε μία κεντρική ψηφιακή βιβλιοθήκη και καλεί τις άλλες εταιρείες αυτοκινήτων να τη χρησιμοποιήσουν, ώστε οι δρόμοι να γίνουν ασφαλέστεροι για όλους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...