«Μπλόκο» στις εξετάσεις υποψηφίων οδηγών από την κόντρα Υπουργείου – εκπαιδευτών

Παρά το γεγονός ότι δημιουργήθηκε ασφαλιστικό προϊόν για τα εκπαιδευτικά οχήματα όσο θα είναι μέσα σε αυτά μόνο ο εξεταζόμενος

  • -
  • -

Ένα ακόμη εμπόδιο στη διενέργεια των πρακτικής εξετάσεων υποψηφίων οδηγών προέκυψε από την αντιπαράθεση της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης (ΠΟΕΟ) με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Και ενώ τα μέλη της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος αποφάσισαν να δημιουργήσουν ασφαλιστικό προϊόν που θα καλύπτει την ευθύνη του υποψηφίου οδηγού, όσο αυτός θα βρίσκεται μόνος (χωρίς την παρουσία εξεταστή ή εκπαιδευτή) μέσα στο εκπαιδευτικό όχημα.

Η ΠΟΕΟ όμως αντιδρά, αποφασίζοντας τα μέλη της να μην συμμετέχουν στις εξετάσεις υποψηφίων οδηγών. «Για άλλη μία φορά η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κάνει το μαύρο άσπρο, βαφτίζοντας τη μικτή ασφάλεια αυτοκινήτων, σε ειδικό ασφαλιστικό προϊόν», αναφέρει σε ανακοίνωσή της. «Η θέση της Ομοσπονδίας στις προτάσεις που είχε δώσει για το συγκεκριμένο θέμα ήταν η ακόλουθη: Ειδικό ασφαλιστήριο με επιβάρυνση του μαθητή για τις εξετάσεις τη στιγμή που θα βρίσκεται μόνος του εντός του αυτοκινήτου. Το συγκεκριμένο ασφαλιστήριο θα καλύπτει και ζημιές που πιθανόν θα προκληθούν στο αυτοκίνητο».   

Από την πλευρά του, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κατηγορεί την ΠΟΕΟ ότι «επικαλείται διάφορα προσχήματα, από τη μη ύπαρξη ασφαλιστικού προϊόντος μέχρι το Σύνταγμα και την …Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Πρόκειται για μία πρωτοφανή, κακόγουστη και υποκριτική θεατρική παράσταση με πρωταγωνιστή το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας,  το οποίο από τη μία πλευρά διατείνεται ότι «ενδιαφέρεται» για τους υποψήφιους οδηγούς, τη νομιμότητα και τη διαφάνεια και από την άλλη συκοφαντεί την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ότι κρατά «όμηρους» 100.000 υποψήφιους οδηγούς, ενώ την ίδια ώρα και στιγμή επιδιώκει να κρατήσει ομήρους τους υποψήφιους οδηγούς τους οποίους έχει εκπαιδεύσει».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...