Ασφάλιση των υποψηφίων οδηγών στις εξετάσεις για απόκτηση διπλώματος

Αναμένεται εντός των επομένων ημερών να αρχίσουν και πάλι οι εξετάσεις

  • -
  • -

Λύση στο αδιέξοδο με τον τρόπο που θα ασφαλίζονται οι υποψήφιοι οδηγοί ενώ θα βρίσκονται μόνοι τους μέσα στο εκπαιδευτικό όχημα κατά τη διαδικασία της πρακτικής εξέτασης, δίνουν οι ασφαλιστικές εταιρείες. Ήδη μία εταιρεία ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην υλοποίηση πρόσθετης ασφαλιστικής κάλυψης, ενώ κάτι ανάλογο αναμένεται να γίνει σύντομα και από αρκετές άλλες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της «ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική», η εταιρεία «επέκτεινε τις παρεχόμενες καλύψεις στα ασφαλιστήρια συμβόλαια μεικτής κάλυψης εκπαιδευτικών οχημάτων (πακέτο 6), προκειμένου να καλύπτει:

Την ευθύνη του υποψήφιου οδηγού, όπως αυτή προβλέπεται έναντι τρίτων αλλά και έναντι του κατόχου του ασφαλισμένου οχήματος, όσο και τις ζημιές του εκπαιδευτικού οχήματος, μέσα από την κάλυψη των ιδίων ζημιών.

Τους υποψήφιους οδηγούς κατά την διάρκεια των εξετάσεων, αλλά και κατά την διεξαγωγή μαθημάτων εκμάθησης οδήγησης.

Την απώλεια εισοδήματος λόγω ζημιάς του εκπαιδευτικού οχήματος από τροχαίο ατύχημα, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εξετάσεων».

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος νόμος (Ν. 4599/2019) για τη διενέργεια των εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών προβλέπει την απουσία του εξεταστή και του εκπαιδευτή από το αυτοκίνητο, εντός του οποίου θα βρίσκεται μόνο ο εξεταζόμενος. Μέχρι όμως να δημιουργηθούν οι ειδικές πίστες που θα φιλοξενούν τις εξετάσεις οδήγησης, τα εκπαιδευτικά οχήματα θα πρέπει να ασφαλίζονται για τυχόν ατυχήματα που θα προκαλούνται στο δημόσιο οδικό δίκτυο.

Μετά την εξέλιξη αυτή, μέσα στις επόμενες ημέρες – ίσως και την προσεχή εβδομάδα – αναμένεται να επαναρχίσουν οι εξετάσεις υποψηφίων οδηγών, κάτι που έχει ζητήσει το Υπουργείο Μεταφορών από τις Περιφέρειες της χώρας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...