Η Ford βρήκε τη λύση για την αντιμετώπιση των ληστών με τον αναμεταδότη σήματος

Οι αναμεταδότες σήματος των ληστών αχρηστεύονται

  • -
  • -

Σε δημοφιλέστερα αυτοκίνητα του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν εξελιχθεί τα Ford Fiesta και Focus, μ’ αποτέλεσμα να τα βλέπουμε συχνά στους δρόμους των βρετανικών πόλεων. Δεδομένης της ευρείας απήχησής τους στους Βρετανούς οδηγούς, η αμερικανική μάρκα προχωρά στη «θωράκισή» τους, προστατεύοντάς τα από τους ληστές που επιστρατεύουν την υπερσύγχρονη μέθοδο κλοπής relay theft”.

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΒΟΛΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟ “RELAY THEFT

Η «οχύρωση» των Fiesta και Focus επιτυγχάνεται μέσω της νέας έξυπνης τεχνολογίας της Ford, η οποία αφορά το ηλεκτρονικό κλειδί των αυτοκινήτων. Αναλυτικότερα, ένας νέος αισθητήρας κίνησης που βρίσκεται «εντός» του κλειδιού, «καταλαβαίνει» πότε αυτό βρίσκεται «ακίνητο» για περισσότερα από 40 δευτερόλεπτα, και εν συνεχεία ενεργοποιείται η λειτουργία “sleep mode”. Η εν λόγω λειτουργία εμποδίζει τους ληστές από το να «αλιεύσουν» το σήμα μέσω των «διαβολικών» αναμεταδοτών σήματος (relay box).


Το κλειδί ενεργοποιείται ξανά, μόλις το πάρει στα χέρια του ο κάτοχος του αυτοκινήτου και κατευθυνθεί προς το τελευταίο. Τα κλειδιά της Ford είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να λειτουργούν σε ακτίνα δύο μέτρων από το αυτοκίνητο για το οποίο προορίζονται.

Η Ford έχει προχωρήσει ήδη στη διάθεση του βρετανικού best-seller της, Fiesta –συμπεριλαμβανομένης της βαν έκδοσης- με τα νέα ηλεκτρικά κλειδιά, τα οποία θα περιλαμβανόνται στον βασικό εξοπλισμό (χωρίς επιπλέον κόστος), ενώ σε λίγες μέρες θα διατεθούν και για το Ford Focus.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...