FCA και Eni εξέλιξαν νέο υγρό καύσιμο που μειώνει τις εκπομπές CO2

Το οικολογικό καύσιμο δοκιμάστηκε σε πέντε Fiat “500ράκια” και πέρασε τα… τεστ με επιτυχία

  • -
  • -

Τους καρπούς της συνεργασίας τους (υπεγράφη τον Νοέμβριο του 2017) δρέπουν FCA (Fiat Chrysler Automobiles) και Eni (πολυεθνικός κολοσσός στον τομέα της ενέργειας) μέσω της εξέλιξης ενός νέο οικολογικού καυσίμου, υγρής μορφής, που φέρει την κωδική ονομασία “A20”.

Το προϊόν της σύμπραξης μεταξύ των εταιρειών μετριάζει τα επίπεδα εκπομπών ρύπων χάρη σύνθεσή του που περιέχει 15% μεθανόλη και 5% βιο-αιθανόλη. Με τη χαμηλή περιεκτικότητα σε άνθρακα, την ύπαρξη βιο-καυσίμου και τον υψηλό αριθμό οκτανίων, το νέο καύσιμο μειώνει τις εκπομπές CO2 έως και 3% βάσει των νέων αυστηρότερων μετρήσεων WLTP. Παράλληλα, είναι κατάλληλο για την πλειονότητα των βενζινοκίνητων οχημάτων που κατασκευάστηκαν από το 2001 μέχρι σήμερα.

Το “A20” δοκιμάστηκε σε πέντε Fiat “500ράκια” στο Μιλάνο, τα οποία, μέσα σε 13 μήνες, κάλυψαν περισσότερα από 50.000 km έκαστο, χωρίς κανένα πρόβλημα, ενώ χάρη στον αυξημένο αριθμό οκτανίων και τις χαμηλότερες εκπομπές ρύπων, παρουσίασαν βελτιωμένη απόδοση.

Η FCA και η Eni συνεχίζουν την προσπάθεια περαιτέρω εξέλιξης του "Α20" αυξάνοντας την περιεκτικότητα συστατικών που παράγονται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με στόχο να μειωθούν οι συνολικές εκπομπές CO2 που περιλαμβάνουν την παραγωγή, τη μεταφορά και τη χρήση του καυσίμου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...