9.500 ελληνικά αυτοκίνητα με πινακίδες… Βουλγαρίας!

Εντοπίστηκαν μετά από ελέγχους της ΑΑΔΕ κατά το 2018

  • -
  • -

Την πρακτική αποταξινόμησης οχημάτων στην Ελλάδα και επαναταξινόμησής τους στη Βουλγαρία αποκάλυψε έρευνα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Σύμφωνα με την έκθεση απολογισμού της ΑΑΔΕ για το 2018, «εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης και πραγματοποιήθηκε στόχευση επιχειρήσεων που έχουν μεταφέρει την έδρα τους στη Βουλγαρία. Επιπλέον, παρασχέθηκαν οδηγίες και πληροφορίες, κατόπιν αιτήματος, στις ΔΟΥ, σχετικά με τον έλεγχο επιχειρήσεων ελληνικών συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στη Βουλγαρία και παρουσιάζουν ασυνήθιστη επιχειρηματική συμπεριφορά, κατόπιν εφαρμογής κριτηρίων ανάλυσης κινδύνου».

Μετά από την επεξεργασία στοιχείων αναφορικά με οχήματα που αποταξινομήθηκαν στην Ελλάδα και επαναταξινομήθηκαν στη γειτονική χώρα, Βουλγαρία, από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, προέκυψαν περίπου 9.500 υποθέσεις οχημάτων, οι οποίες προωθήθηκαν αρμοδίως, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι κάτοχοί τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΑΜΕΣΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Για ποιο λόγο ταξινομούνται τα ΙΧ στη Βουλγαρία

Καθώς πρόκειται για οχήματα μεγάλου κυβισμού, ο κυριότερος λόγος που οδηγεί στην πρακτική αυτή είναι η αποφυγή των τεκμηρίων διαβίωσης, όπως επίσης των τελών κυκλοφορίας και του φόρου πολυτελείας. Τα οχήματα αυτά στη συνέχεια βέβαια κυκλοφορούν κανονικά στην Ελλάδα.

Πλέον όμως τα αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες θα υπολογίζονται στην ετήσια τεκμαρτή δαπάνη του ιδιοκτήτη τους. Παράλληλα θα επιβάλλεται και ο φόρος πολυτελείας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...