Διψήφιος ο αριθμός των νεκρών σε τροχαία τον Μάρτιο στην Αττική

Σημειώθηκαν επίσης 17.299 παραβάσεις, με τις περισσότερες να αφορούν το όριο ταχύτητας

  • -
  • -

Δεκαπέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στους δρόμους της Αττικής τον περασμένο Μάρτιο (2019), σε σύνολο 460 τροχαίων. Οι παθόντες έφτασαν συνολικά τους 556.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, τον προηγούμενο μήνα, υπήρξαν και 13 σοβαρά τραυματίες, ενώ τους δρόμους της Αττικής «στοίχειωσαν» και 432 μικρότερης έκτασης περιστατικά, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τον ελαφρό τραυματισμό 527 ανθρώπων.  

Λιγότεροι θάνατοι από τον Μάρτιο του 2018

Μικρή αχτίδα ελπίδας μέσα στην ειδεχθή ελληνική πραγματικότητα αποτελεί το γεγονός πως, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018, έχασαν τη ζωή τους τέσσερις λιγότεροι άνθρωποι. Παράλληλα, τον Μάρτιο του 2019, τα συνολικά τροχαία ήταν μειωμένα κατά 42, συγκριτικά με τον ίδιο μήνα του 2018.

Αίτια τροχαίων ατυχημάτων και παραβάσεις

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων που προκλήθηκαν τον περασμένο Μάρτιο ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς. Τη σοβαρότητα των τραυματισμών πολλών δικυκλιστών και των συνεπιβατών τους, ακόμη, επέτεινε και η μη χρήση προστατευτικού κράνους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν 17.299 παραβάσεις, από τις οποίες οι 594 αφορούσαν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος. Τη μερίδα του λέοντος κατείχαν οι παραβάσεις του ορίου ταχύτητας (2.335 περιστατικά), ενώ αμελητέος δεν είναι ο αριθμός αυτών που αφορούσαν τη μη χρήση προστατευτικού κράνους και την οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, οι οποίες ανήλθαν σε 751 και 618 αντίστοιχα

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...