To ηλεκτρικό Volkswagen ID.R πάει για ρεκόρ στον «Δρόμο προς τον Παράδεισο»

Τα εγχειρήματα της γερμανικής μάρκας και του Romain Dumas, κόβουν την ανάσα

  • -
  • -

Αποφασισμένος να σπάσει κάθε ρεκόρ στις πιο απαιτητικές διαδρομές παγκοσμίως είναι ο Γάλλος οδηγός Romain Dumas, ο οποίος πριν λίγους μήνες, βρισκόμενος πίσω από το τιμόνι του πρωτότυπου ηλεκτρικού αγωνιστικού Volkswagen ID.R, «άλωσε» τη διάσημη ανάβαση του Κολοράντο, Pikes Peak, ενώ μετατράπηκε και στον νέο κάτοχο ρεκόρ στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood.


Μετά, λοιπόν, την πρόσφατη γνωστοποίηση πως η Volkswagen θα επιχειρήσει να καταρρίψει και το ρεκόρ της «Πράσινης Κόλασης» (Nurburgring), «κυκλώνει» για τον προσεχή Σεπτέμβριο και μια άλλη διαδρομή, η οποία φέρει το παρατσούκλι «Δρόμος προς τον Παράδεισο» (‘Road to Heaven’). 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΣΗ ΤΟΥ PIKES PEAK ΕΔΩ

Ο λόγος για τη δαιδαλώδη ανάβαση (11 km) –και πόλο έλξης για εκατομμύρια τουρίστες- του κινεζικού βουνού Tianmen, Tianmen Shan Big Gate Road, με τον μεγάλο βαθμό δυσκολίας να αντικατοπτρίζουν οι 99 στροφές που καταλήγουν σε υψομετρική διαφορά 1.200 μέτρων.
.


«Μέχρι στιγμής, όσα γνωρίζω για τον δρόμο είναι από φωτογραφίες και μερικά βίντεο. Το τοπίο είναι μαγευτικό, σαν ταινία. Η διαδρομή είναι εξαιρετικά στενή και ανομοιογενής. Σίγουρα θα αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία. Ανυπομονώ για την εν λόγω πρόκληση», ανέφερε ο Romain Dumas, επισημαίνοντας τις δυσκολίες του εγχειρήματός του.

To πρωτότυπο ηλεκτρικό «θηρίο» της Volkswagen, ID.R, τροφοδοτείται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ συνολικής απόδοσης 680 ίππων και είναι ικανό να αγγίξει τα 100 km από στάση σε μόλις 2.25 δευτερόλεπτα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...