Με κίνηση μπροστά η νέα BMW Σειρά 1

Σημαντικές αλλαγές φέρνει η τρίτη γενιά του premium γερμανικού μοντέλου

  • -
  • -

Στην πίστα δοκιμών του Miramas, στη νότια Γαλλία, πραγματοποιούνται από την BMW τα εξαντλητικά τεστ της νέας Σειράς 1. Έχουν προηγηθεί πέντε χρόνια δουλειάς πάνω στην εξέλιξη του μοντέλου, καθώς θα βασίζεται στη νέα αρχιτεκτονική της μάρκας, με κίνηση στους εμπρός τροχούς. Τα αυτοκίνητα δοκιμών είναι καμουφλαρισμένα, καθώς δεν έχει φθάσει ακόμη η στιγμή για την αποκάλυψη της σχεδίασης του νέου compact hatchback.

TA ΤΡΙΑ ΝΕΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ BMW ΜΑΖΙ ΣΕ ΔΟΚΙΜΕΣ

Η κυριότερη έμφαση στη νέα Σειρά 1 έχει δοθεί σε δύο τομείς: στα δυναμικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου και στην προσφορά μεγαλύτερων χώρων, τόσο για τους επιβάτες όσο και τις αποσκευές τους. Οι πίσω επιβάτες θα έχουν επιπλέον 33 mm για τα γόνατά τους και 19 mm για τα κεφάλια τους (σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο), ενώ το πορτμπαγκάζ έχει όγκο 380 lt (+20 lt).

Πέρα από προσθιοκίνητες εκδόσεις θα υπάρχουν και 4x4, με το σύστημα xDrive. Παράλληλα, η νέα 1 Series θα δανείζεται από το ηλεκτρικό i3 την τεχνολογία ARB, που βελτιώνει τα επίπεδα πρόσφυσης και περιορίζει το φαινόμενο της υποστροφής πολύ πιο γρήγορα από τα συμβατικά συστήματα.

Κορυφαία έκδοση της νέας BMW 1, αυτή που θα «κοντράρει» την AMG A-Class, είναι η M135i xDrive. Με 2.0 TwinPower Turbo απόδοσης 306 ίππων και κίνηση σε όλους τους τροχούς.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...