Τα τρία νέα ηλεκτρικά της BMW μαζί σε δοκιμές (vid)

Τα iX3, i4 και iNEXT μαζί στον Αρκτικό Κύκλο

  • -
  • -

Τη νέα της γενιά αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων ετοιμάζεται να λανσάρει η BMW και στο πλαίσιο αυτό υποβάλλει τρία επερχόμενα μοντέλα σε εξαντλητικές δοκιμές. Ο λόγος για τα BMW iX3 (θα διατεθεί στην αγορά το επόμενο έτος), BMW i4 και iΝΕΧΤ, (η εμπορική τους πορεία θα ξεκινήσει το 2021), τα οποία έχουν μεταφερθεί στο Arjeplog της Σουηδίας, όπου και ωθούνται στα όριά τους.

Στο επίκεντρο των πολύωρων δοκιμών στις οποίες υποβάλλονται οι τρεις «πρεσβευτές» της νέας γενιάς αμιγώς ηλεκτροκίνητων BMW, βρίσκεται η «συμπεριφορά» των ηλεκτροκινητήρων, των μπαταριών υψηλής τάσης, η τεχνολογία BMW eDrive, καθώς και τα συστήματα ελέγχου. Στην ασφαλή εξαγωγή συμπερασμάτων καθοριστικό ρόλο διαδραματίζουν οι ακραίες καιρικές συνθήκες του Αρκτικού Κύκλου, η ανομοιομορφία του εδάφους, η πληθώρα παγωμένων λιμνών, το χιόνι κ.ο.κ.


Αναφορικά με το BMW iX3, αυτό θα εγκαινιάσει την πέμπτη γενιά της τεχνολογίας eDrive της BMW και θα τροφοδοτείται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ υψηλών επιδόσεων, ενώ η αυτονομία του θα ξεπερνά τα 400 km. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα φόρτισης μέσω της παροχής συνεχούς ρεύματος (DC) έντασης έως 150 kW, κάτι που επιτρέπει στο μοντέλο να πραγματοποιεί μεγάλα ταξίδια. To συγκεκριμένο SUV θα κατασκευάζεται στην Κίνα για όλες τις αγορές.


Το τετράθυρο coupe i4 συνδυάζει τις μηδενικές εκπομπές ρύπων με ένα δυναμικό design, ενώ δεν κάνει «εκπτώσεις» στην άνεση κατά τα ταξίδια. Η αυτονομία του ξεπερνά τα 600 km, η τελική του τα 200 km/h, ενώ για να αγγίξει τα 100 Km/h από στάση του αρκούν μόλις 4 δευτερόλεπτα. Η παραγωγή του εν λόγω μοντέλου θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της φίρμας στο Μόναχο και θα ξεκινήσει το 2021.


Κλείνοντας με την «τριάδα», το iNΕΧΤ απολαμβάνει τόσο τις διαστάσεις όσο και τις προοπτικές ενός SUV και ενσωματώνει κάθε καινοτομία που απογειώνει την οδηγική απόλαυση. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, τα συστήματα αυτόματης οδήγησης (Level 3) και συνδεσιμότητας, καθώς και τα 600 km αυτονομίας.

BMW iNEXT: ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΟΛΙΚΟ ΨΥΧΟΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...