To κλειδί του Koenigsegg Jesko έχει «ghost button». Τι είναι; (video)

Φαντάζεστε τι μπορεί να κάνει αυτό το κουμπί αν το πατήσετε;

  • -
  • -

Με όλα τα εντυπωσιακά μοντέλα που αποκαλύφθηκαν στην έκθεση της Γενεύης, κάποιες λεπτομέρειες ίσως να μας ξέφυγαν, που σίγουρα έχουν το ενδιαφέρον τους. Ένα από αυτά είναι και το κλειδί του εκρηκτικού Koenigsegg Jesko.

Δεν είναι ακόμα ένα απλά εργαλείο που μπορεί απλά να κλειδώσει/ξεκλειδώσει τις πόρτες, αλλά έχει τη δυνατότητα να κάνει πολλά περισσότερα. Για  παράδειγμα, το κλειδί στο σχήμα του θυρεού της σουηδικής φίρμας έχει κουμπιά για να ανοίξει και να κλείσει αυτόματα τις πόρτες του αυτοκινήτου. Ακόμα, μπορεί κανείς να ανοίξει ή να κλείσει το καπό εμπρός και το πίσω. Δεν υπάρχει κίνδυνος να τραυματίσεις το πανάκριβο χρώμα του αυτοκινήτου, μιας και ο Christian Von Koenigsegg τοποθέτησε ειδικούς αισθητήρες, οι οποίοι «διαβάζουν» τον χώρο και μόνο όταν δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο ανοίγουν οι πόρτες και τα καπό με ασφάλεια.

Όσον αφορά το τελευταίο μπουτόν, ή αλλιώς το «ghost button», ο χρήστης το πατάει για να… εντυπωσιάσει. Πιο συγκεκριμένα, κλείνει και ανοίγει όλα τα «κινούμενα μέρη» του hypercar.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...