Jaguar F-PACE: Δύο νέες ειδικές εκδόσεις για διαφορετικά γούστα

Για να τις αποκτήσετε πρέπει να βάλετε το χέρι… βαθιά στην τσέπη

  • -
  • -

Δύο ξεχωριστές ειδικές εκδόσεις του μεγάλου SUV F-PACE ανακοίνωσε η Jaguar, οι οποίες θα ικανοποιούν διαφορετικά γούστα. Πρόκειται για την υψηλών επιδόσεων έκδοση “300 Sport”, και την επιβλητική  “Chequered Flag” («καρό σημαία»), οι οποίες, στο Ηνωμένο Βασίλειο, προσφέρονται σε τιμές που αντιστοιχούν σε 63.000 και 55.000 ευρώ αντίστοιχα.

Για τους λάτρεις των επιδόσεων


Το “300 Sport” διατίθεται με δύο κινητήρες 300 ίππων, όπου η μετάδοση της κίνησης γίνεται και στους τέσσερις τροχούς (AWD): H πρώτη επιλογή αφορά τον δίλιτρο κινητήρα βενζίνης της Jaguar (Ingenium), με 400 Nm ροπής, με την επιτάχυνση στα 100 km/h από στάση να επιτυγχάνεται σε 5,8 δευτερόλεπτα και την τελική να φθάνει τα 233 km/h. Ο δεύτερος κινητήρας είναι ένας τρίλιτρος V6 diesel, 700 Nm ροπής, ο οποίος επιτρέπει στο “300 Sport” να αγγίξει τα 100 km/h από στάση σε 6,4 δευτερόλεπτα, με τελική τα 241 km/h.


H δυναμική έκδοση ξεχωρίζει, μεταξύ άλλων, για το Dark Satin Grey χρώμα της, με το λογότυπο “300 Sport” να κοσμεί τόσο τη μάσκα του SUV όσο και την πόρτα του χώρου αποσκευών. Στο εσωτερικό του την εντύπωση μαγνητίζει μια οθόνη 12,3 ιντσών, ενώ διευκόλυνση παρέχει το σύστημα πλοήγησης Touch Pro Navigation.

Αναζητώντας την πολυτέλεια


Η έκδοση “Chequered Flag” διατίθεται με μια ευρεία γκάμα AWD κινητήρων. Την ανάγκη για «υψηλές πτήσεις» ικανοποιεί ο δίλιτρος βενζινοκινητήρας των 250 ίππων, ο οποίος καθιστά τα 100 km/h υπόθεση 7 δευτερολέπτων και χαρίζει 217 km/h τελική ταχύτητα. Βέβαια, η Jaguar προνοεί και για τους φίλους του πετρελαίου, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ ενός κινητήρα 240 ίππων και ενός 180 ίππων.


Σε επίπεδο σχεδίασης, πηγή έμπνευσης για την «Καρό Σημαία» αποτελεί το μοντέλο R-Sport και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το μπροστινό του μέρος ο σπορ προφυλακτήρας. Βέβαια, η Jaguar διατηρεί ανόθευτη και τη λογική για παροχή πολυτέλειας, για την οποία φροντίζουν το δερμάτινο σαλόνι και οι εντυπωσιακές αλουμινένιες λεπτομέρειες.

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ JAGUAR F-PACE 25d

Όπως και στο 300 Sport, έτσι και στην «Καρό Σημαία» συναντάται μία οθόνη των 12,3 ιντσών, όπως και το σύστημα πλοήγησης Touch Pro Navigation.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...