Εσείς αφήνετε σημείωμα όταν χτυπάτε ένα άλλο αυτοκίνητο;

Σύμφωνα με έρευνα στη Μ. Βρετανία, ένα μεγάλο ποσοστό απάντησε αρνητικά

  • -
  • -

Για μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων ακόμα και η πιο συνηθισμένη οδηγική διαδικασία, η στάθμευση, δεν αποτελεί την απλούστερη διαδικασία στον κόσμο. Πολλές, φορές, μάλιστα θα κάνουμε και την απροσεξία μας και θα χτυπήσουμε ένα άλλο σταθευμένο αυτοκίνητο. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, σκεφτόμαστε ότι έχουμε προκαλέσει φθορά σε ξένη περιουσία και αφήνουμε σημείωμα ή συνεχίζουμε σαν να μην έχει συμβεί κάτι;

Έρευνα που διενεργήθηκε στη Βρετανία από την ηλεκτρονική πλατφόρμα στάθμευσης “YourParkingSpace.co.uk” καταδεικνύει πως ένας στους πέντε οδηγούς δεν θα άφηναν τα στοιχεία τους για την ανάληψη της ευθύνης και την κάλυψη της ζημιάς.

«Αυτή η τακτική, όχι μόνο συνιστά αδίκημα, αλλά είναι, επίσης, ιδιαίτερα ενοχλητική για τον άλλο οδηγό, ο οποίος θα χρειαστεί να πληρώσει για την αποκατάσταση της ζημιάς χωρίς δική του ευθύνη», επισήμανε χαρακτηριστικά ο διαχειριστής της πλατφόρμας, Harrison Woods.

Επιπροσθέτως, αποθαρρυντικό είναι το εύρημα πως το ένας στους 10 οδηγούς έχει προκαλέσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του φθορά κατά το πάρκινγκ, ενώ περισσότεροι από το 1/3 των Βρετανών υποστηρίζουν πως έχουν γίνει αυτόπτες μάρτυρες ανάλογου περιστατικού.

Την ίδια ώρα, τα καλά νέα είναι πως η πλειονότητα των Βρετανών θα παρέμβαινε εφόσον παρατηρούσε κάποιον οδηγό να αποχωρεί αδιάφορος, παρά την πρόκληση φθοράς σε ξένη περιουσία.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...