Βρήκε το κλεμμένο του αυτοκίνητο σε λιγότερο από μία ώρα

Το είχαν παραβιάσει μέσω της διαβόητης μεθόδου “relay theft”

  • -
  • -

Η πιο γρήγορη ανάκτηση κλεμμένου αυτοκινήτου στα χρονικά ενδέχεται να πραγματοποιήθηκε στην Αγγλία, όταν μια BMW επεστράφη στα χέρια του ιδιοκτήτη της σε λιγότερο από μια ώρα αφότου αυτός έχασε τα ίχνη της.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Τα μέλη μιας σπείρας, κατάφεραν να παραβιάσουν το αυτοκίνητο που έφερε την τεχνολογία αυτόματου ξεκλειδώματος των θυρών, μέσω της σύγχρονης μεθόδου “relay theft”, κατά την οποία οι ληστές χρησιμοποιούν δύο αναμεταδότες σήματος (relay box), οι οποίοι επικοινωνούν μεταξύ τους. Ο ένας αναζητεί το σήμα από το ηλεκτρονικό κλειδί που βρίσκεται μέσα στην οικία (ή στην τσέπη του κατόχου) και ο δεύτερος αναμεταδότης περιμένει δίπλα στο όχημα.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΗΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΗ ΣΗΜΑΤΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Μόλις τα μέλη της σπείρας εισήλθαν στο αυτοκίνητο, το μετακίνησαν σε απομονωμένη τοποθεσία και, εν συνεχεία, άρχισαν να το «χτενίζουν» για την εύρεση ανιχνευτών ασφαλείας. Επόμενο βήμα ήταν να απομακρυνθούν από αυτό, σχεδιάζοντας να επιστρέψουν λίγη ώρα αργότερα.

Λογάριασαν, ωστόσο, δίχως τον ιδιοκτήτη της BMW ο οποίος είχε προνοήσει να τοποθετήσει ένα προηγμένο σύστημα ασφάλειας και παρακολούθησης. Το αυτοκίνητο, λοιπόν, εντοπίστηκε και γρήγορα συστήθηκε μια ομάδα, αρμόδια για την ανάκτησή του.

Η αστραπιαία αντίδραση του θύματος και η συνακόλουθη αφύπνιση της ομάδας ασφαλείας, ευοδώθηκαν, μ’ αποτέλεσμα ο κάτοχος να επανακτήσει τη BMW του μέσα σε 56 λεπτά.

H μέθοδος “relay theft” καταλογίζεται ως η βασική αιτία που τα περιστατικά κλοπής αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν αυξηθεί κατά 48,7%, τα τελευταία πέντε χρόνια.

Τέλος, εκτιμάται πως το 1% των αυτοκινήτων του Νησιού φέρουν την τεχνολογία “keyless entry”, κάτι που σημαίνει πως γύρω στα 320.000 οχήματα βρίσκονται πλήρως εκτεθειμένα στις ορέξεις των πολυμελών σπειρών.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...