Πωλείται το τελευταίο Saab που πέρασε τη γραμμή παραγωγής;

Αν ισχύουν όσα αναφέρει ο ιδιοκτήτης του, το μεγάλο σουηδικό sedan θα προσελκύσει πλήθος υποψηφίων αγοραστών

  • -
  • -

Μία πρόχειρη ανασκόπηση στα παραχθέντα αυτοκίνητα της Saab μας καθιστά μάρτυρες μιας σειράς αξιόλογων αυτοκινήτων. Δυστυχώς, όμως, αυτά αποδείχθηκαν… μετρημένα κουκιά, μιας και το οικονομικό «ναυάγιο» της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας οδήγησε στο κλείσιμο του ομίλου.

Ένα μοντέλο που πρόλαβε να αφήσει το «στίγμα» του ήταν το 9-5, η παραγωγή του οποίου σταμάτησε κατόπιν της παύσης λειτουργίας των εργοστασίων της φίρμας. Όποιος, ωστόσο, «ποθεί» το εν λόγω μεγάλο sedan, μπορεί να το βρει στον διαδικτυακό τόπο διάθεσης αυτοκινήτων, Blocket.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, το συγκεκριμένο Saab 9-5 αποτελεί το τελευταίο αυτοκίνητο που πέρασε τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της σουηδικής πόλης Trollhattan. Όσον αφορά την τιμή του, αυτό προσφέρεται στα 24.110 δολάρια, ήτοι 21.247 ευρώ.

Ο ιδιοκτήτης του οχήματος υποστηρίζει πως αυτό φέρει κάθε λειτουργία που διατίθεται στον προαιρετικό εξοπλισμό. Σε αυτόν συγκαταλέγονται οι μπροστινοί, οπίσθιοι και πλευρικοί αισθητήρες στάθμευσης, η λειτουργία Start and Stop, ένα πακέτο πολυμέσων με οθόνες για τους πίσω επιβάτες, πλοήγηση, συσκευή DVD player, αισθητήρες πίεσης των ελαστικών και προβολείς Xenon.

Σε μηχανικό επίπεδο, πρόκειται για το Saab 9-5 2.0 TTiD Aero, κάτι που σημαίνει πως τροφοδοτείται από ένα διτούρμπινο δίλιτρο μοτέρ ντίζελ, το οποίο παράγει 190 ίππους.

Όσον αφορά τα αποδεικτικά στοιχεία για την επαλήθευση της διατύπωσης του ιδιοκτήτη περί τελευταίου μοντέλου, αυτά απουσιάζουν, καθώς δεν αναγράφεται ο αριθμός πλαισίου (VIN) του αυτοκινήτου. Παρ’ όλα αυτά, αν το συγκεκριμένο 9-5 αποτελεί το τελευταίο «τέκνο» του εργοστασίου Trollhattan, θα βρεθεί, σίγουρα, κάποιος… ρομαντικός που θα θελήσει να το εντάξει στη συλλογή του.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...