Oscars 2022: Ένα Saab 900 που κέρδισε βραβείο! [video]

Ένα Saab 900 του 1987 είναι το βασικό σκηνικό όπου διαδραματίζεται η ταινία Drive My Car, μία από εκείνες που κέρδισαν στα φετινά βραβεία Όσκαρ.

  • -
  • -

Υποψήφια σε τέσσερις κατηγορίες ήταν η ταινία Drive My Car για τα βραβεία Όσκαρ του 2022, καταφέρνοντας τελικά να κερδίσει σε μία από αυτές. Οι κατηγορίες στις οποίες συμμετείχε είναι εκείνη για την καλύτερη ταινία, για το καλύτερο διασκευασμένο σενάριο, την καλύτερη σκηνοθεσία και την καλύτερη ξενόγλωσση ταινία. Η τελευταία κατηγορία ήταν και εκείνη στην οποία κατάφερε να αναδειχθεί νικήτρια.

Drive my car

Η πλοκή του Drive My Car

Πρόκεται για μια ιαπωνική παραγωγή στην οποία ένα κόκκινο Saab 900 παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς μέσα σε αυτό κυλάει ένα σημαντικό ποσοστό της ταινίας.

Ο πρωταγωνιστής είναι σκηνοθέτης ο οποίος έχει χάσει τη σύζυγό του, λίγο καιρό αφότου έμαθε ότι τον απατούσε, παρ’ όλα αυτά θρηνεί για το χαμό της. Λίγο μετά πηγαίνει σε ένα έρημο νησί έξω από τη Χιροσίμα, όπου σκηνοθετεί μία ταινία. Στη διαδικασία του casting έρχεται και ο εραστής της συζύγου του, ο οποίος τελικά επιλέγεται για τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Δείτε ακόμα: Πόσο πουλήθηκε το FIAT 126p του Tom Hanks;

Η παραγωγή της ταινίας του δίνει τη δυνατότητα να έχει προσωπικό οδηγό, ώστε να μετακινείται ανάμεσα στο χώρο των γυρισμάτων και εκεί όπου διαμένει, χρησιμοποιώντας όμως το δικό του αυτοκίνητο.

Drive my car

Ο ρόλος του Saab 900

Φυσικά το αυτοκίνητο είναι το αγαπημένο του Saab 900 του 1987 και για οδηγός επιλέγεται μία νεαρή κοπέλα. Κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων οι ήρωες κουβεντιάζουν και εκεί ξεδιπλώνεται η βασική ιστορία της ταινίας.

Συνήθως σε Οσκαρικές ταινίες βλέπουμε ακριβά ή/και γρήγορα αυτοκίνητα, οπότε η παρουσία ενός μοντέλου 35 ετών από τη σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία που έχει κλείσει εδώ και χρόνια αποτελεί έκπληξη. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για ιαπωνική και όχι αμερικανική παραγωγή, οπότε αυτό σίγουρα παίζει σημαντικό ρόλο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...