Εικονικές δοκιμές από την Porsche με επίκεντρο την αυτόνομη οδήγηση

Στη συνέχεια θα γίνουν δοκιμές και σε πραγματικό περιβάλλον

  • -
  • -

Το επίπεδο που βρίσκεται η αυτόνομη οδήγηση και τις προοπτικές περαιτέρω εξέλιξής της εξετάζει η Porsche, κάτι το οποίο επιτυγχάνει μέσω δοκιμών που διενεργεί στο εργαστήριό της. Πρόκειται για ένα πιλοτικό σχέδιο που αποτελεί κομμάτι της καινοτόμου πλατφόρμας Startup Autobahn και το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα του τρέχοντος έτους.

Προκειμένου να αντλήσει τεχνογνωσία, η Porsche συνεργάζεται με την εταιρεία “Kopernikus Automotive”, πραγματοποιώντας δοκιμές στο Ludwigsburg. Στόχος της κοινοπραξίας είναι τα αυτόνομα αυτοκίνητα να μπορούν να κινούνται από τον χώρο στάθμευσης στην πλατφόρμα ανύψωσης και αντίστροφα. Βασική επιδίωξη των ανθρώπων που έχουν αναλάβει το έργο είναι να καταστεί εφικτή η πλήρης καθοδήγηση των αυτοκινήτων μέσα στο εργαστήριο, μέσω ενός tablet.Αναλυτικότερα, προτού τα αυτοκίνητα εισέλθουν πλήρως αυτόνομα στο εργαστήριο, θα δημιουργηθεί μια εικονική αναπαράσταση του εργαστηρίου όπου όλα τα πιθανά ενδεχόμενα θα υπόκεινται σε εξονυχιστικό εικονικό έλεγχο.

Βασική πρόθεση των ανθρώπων της κοινοπραξίας είναι να καταστεί εφικτό μέσω της τεχνολογίας της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ), όχι μόνο ο καθορισμός του προσανατολισμού του οχήματος, αλλά και ο εντοπισμός- αναγνώριση των παρακείμενων αντικειμένων παράλληλα με τη χάραξη της κατάλληλης πορείας.


Τέλος, η Porsche φροντίζει για την ασφάλεια όσων συμμετέχουν στο πρακτικό κομμάτι του πιλοτικού σχεδίου, εφαρμόζοντας κάποια προστατευτικά μέτρα στα οποία συμπεριλαμβάνεται η τήρηση μιας σταθερής ταχύτητας (7km/h) και η τοποθέτηση πίσω από το τιμόνι ενός οδηγού

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...