Citroen: Γιορτάζει τα 100 χρόνια με επιτυχίες

Η ανοδική πορεία της γαλλικής μάρκας κατά το περασμένο έτος και τα επερχόμενα μοντέλα την εξοπλίζουν με αισιοδοξία για το 2019

  • -
  • -

Διάχυτη είναι η αισιοδοξία στους κόλπους της Citroen, όσον αφορά τις επιδιωκόμενες επιδόσεις στο έτος που συμπληρώνει 100 χρόνια από την ίδρυσή της (2019), ωθούμενη από την εντυπωσιακή εμπορική πορεία της μάρκας κατά τις δύο προηγούμενες χρονιές.

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία βελτίωσε το μερίδιό της στην ελληνική αγορά κατά 0,6 μονάδες και έφθασε στο 5,2%, το οποίο είναι η 4η καλύτερη επίδοση μεταξύ των κυριότερων ευρωπαϊκών αγορών. Ειδικότερα, το 2018, οι πωλήσεις της μάρκας εντός συνόρων κατέγραψαν αύξηση της τάξεως του 32% (φτάνοντας τις 5.767), η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη από το 2011, σε ένα περιβάλλον που η αύξηση του συνόλου της αγοράς διαμορφώθηκε στο 16,5%.

Εξετάζοντας τα μοντέλα, μεγάλη επιτυχία γνώρισαν τα C3 (αύξηση πωλήσεων +24,5%) και C3 Aircross Next Gen. SUV (4η θέση πωλήσεων στην κατηγορία του), με τους ανθρώπους της φίρμας να εναποθέτουν την πίστη τους στο νέο Comfort Class SUV C5 Aircross, καθώς και στα επερχόμενα μοντέλα, όπως είναι το νέο Berlingo.

Ενισχυτικά στην ανοδική εμπορική πορεία της μάρκας, επίσης, λειτούργησε τόσο το πρόγραμμα Advanced Comfort που φέρουν τα μοντέλα, όσο και η πρωτοπόρος σχεδίασή τους. Θεμελιώδης, βέβαια, κρίνεται και η συμβολή της τεχνολογίας αποδοτικών κινητήρων diesel BlueHDi και των βραβευμένων βενζίνης PureTech,.

Σημαντικές επιτυχίες και στα επαγγελματικά

Επιπροσθέτως, κατά το προηγούμενο έτος, δυναμικό ήταν και το «παρών» που έδωσαν και τα επαγγελματικά της Citroen, τα οποία κατέγραψαν αύξηση πωλήσεων της τάξεως του 40,7%, με το μερίδιο αγοράς να αναρριχάται στο 5,5%. Η κατακόρυφη αύξηση πιστώνεται στα C3 Enterprise, Jumpy και Berligno, τα σημείωσαν αύξηση κατά 58%, 125% και 41% αντίστοιχα.

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ CITROEN C3 AIRCROSS 1.2 PURETECH 110

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...